Федерацията на международните футболни асоциации (ФИФА) работи по създаването на

...
Федерацията на международните футболни асоциации (ФИФА) работи по създаването на
Коментари Харесай

ФИФА работи по създаването на Футболния план Маршал

Федерацията на интернационалните футболни асоциации (ФИФА) работи по основаването на "Футболен проект Маршал ", който да избави клубовете от задаващия се финансов колапс поради световната пандемия от ковид COVID-19.

ФИФА има финансови запаси от 2,7 милиарда $ и е допустимо огромна част да отидат за подкрепяне на федерации и клубове в усложнение. Говорител на ФИФА съобщи пред Ройтерс, че в организацията са били наясно, че "ще има съществени финансови проблеми поради експлоадирането на ковид ".

"Това заплашва да наруши способността на асоциациите-членове на ФИФА и други футболни организации като лиги и клубове да развиват, финансират и управляват футболни действия на всички равнища на играта, в това число професионални, непрофесионални, младежи и елементарни. Смятаме, че в доста елементи на света забележителен брой хора, занимаващи се с футбол, ще бъдат сложени в извънредно сложни стопански условия ", съобщи представителят на ФИФА и добави, че заради мощното си финансово състояние централата има обвързване да оказва помощ на нуждаещите се.

Точната форма и детайлите на помощта към момента не са ясни, само че се чака да бъдат структурирани до края на седмицата, откакто бъдат извършени диалози с другите федерации и конфедерации.

След края на Втората международна война Съединени американски щати отпуска безплатно 13 милиарда $ на страните в Западна Европа за възобновяване на стопанските системи им, сринати след световния спор. Планът носи името на държавния секретар на Съединени американски щати Джордж Маршал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР