Федерацията на медицинските академии в Европа (FEAM) призова за по-стриктен

...
Федерацията на медицинските академии в Европа (FEAM) призова за по-стриктен
Коментари Харесай

Лекарите в Европа недоволстват от СЗО заради признание за китайската медицина

Федерацията на медицинските академии в Европа (FEAM) прикани за по-стриктен надзор над обичайна китайска медицина, написа английският вестник The Guardian, представен от БГНЕС.
Според лекарите, признаването на този тип лекуване от Световната здравна организация (СЗО), ще докара до лечения и практики, които от време на време са даже нездравословни. FEAM разгласи, че пуска през днешния ден, 7 ноември, послание към СЗО с апел да обясни кои практики и лечения от обичайна китайска медицина утвърждава и предлага.
По-рано тази година СЗО реши да включи някои от обичайните, китайски лекувания в Международната подредба на заболяванията (МКБ), която предлага и лист на лекуванията за приетите болести. МКБ е значима за доста държавни управления по света, които я употребяват с цел да дефинират по какъв начин да харчат бюджетите за опазване на здравето.
СЗО споделя, че решението им не съставлява утвърждение на обичайна китайска медицина, само че FEAM твърди, че то ще даде нужното опрощение на производителите на хомеопатия да популяризират растителни и други различни способи на лекуване, като подвеждат обществото, че има доказателства за успеваемостта и сигурността им.
Хора със съществени болести няма да отидат на доктор или ще отсрочат визитата, до момента в който се самолекуват, споделят от FEAM.
Председателят на FEAM професор Джордж Грифин съобщи, че не би трябвало да се подценява значимостта на основаните на потвърдени обстоятелства лекарствени средства. " Повечето китайски лечебни средства са нерегулирани. Ние не изписваме медикаменти и не вършим процедури, без да има налични доказателства, че работят и не повреждат пациента ", акцентира Грифин.
Според FEAM, китайските обичайни медикаменти не са тествани за отрови и сред обособените серии на произвеждане има огромни разлики в състава на медикаментите. " Същевременно пациентите си мислят, че получават съответно лекуване или терапия за съществени болести ", твърди шефът на FEAM.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР