Федералното управление за автомобилен транспорт на Германия (KBA) обяви, че

...
Федералното управление за автомобилен транспорт на Германия (KBA) обяви, че
Коментари Харесай

Германия изтегля модели на Тесла“ със софтуерен дефект

Федералното ръководство за авто превоз на Германия (KBA) разгласи, че ще изтегли от пазара електрически автомобили на американската компания „ Тесла “ (Tesla) поради щета в системата за автоматизирано незабавно повикване.

Това осведоми Ройтерс, базирайки се на изказване на федералната организация. Изтеглянето касае седана „ Модел 3 “ (Model 3) и кросоувъра „ Модел Уай “ (Model Y), а повредата визира 59 129 автомобила по целия свят.

По-рано немското федерално ръководство заяви на уеб страницата си, че софтуерен недостатък е предизвикал щета на така наречен услуга „ Икол “ (eCall), която е проектирана да се свързва автоматизирано с екипите за незабавно реагиране при положение на сериозна повреда. Не беше посочено обаче какъв брой от засегнатите транспортни средства са регистрирани в Германия.

През уикенда немският районен телевизионния канал Ер Бе Бе заяви за изтеглянето на електрическите автомобили.

Софтуерният проблем е още едно главоболие за основния изпълнителен шеф на „ Тесла “ Илон Мъск, откакто в събота компанията заяви, че е доставила със 17,9 на 100 по-малко електрическия автомобил през второто тримесечие на годината спрямо предходното тримесечие. Като причина е посочено прекъсването на производството в китайския цех на автоконструктора, заради въведените локдауни в страната, прекъснали веригата за произвеждане и доставки.

Миналият месец Мъск сподели, че новите заводи на „ Тесла “ в Тексас и Берлин „ губят милиарди долари “, до момента в който се пробват да усилят производството заради дефицит на акумулатори и проблеми с пристанищата в Китай.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР