Федералното управление за авиация на САЩ (FAA) за първи път

...
Федералното управление за авиация на САЩ (FAA) за първи път
Коментари Харесай

Подразделение на "Гугъл" за дронове получи право да работи като авиокомпания

Федералното ръководство за авиация на Съединени американски щати (FAA) за първи път издаде позволение за самолетна компания на оператор на дронове Wing Aviation, поделение на холдинга " Алфабет ", чиято дъщерна компания е " Google ", оповестиха " Франс прес " и " Блумбърг ".

Wing Aviation има същите разрешителни като по-малките авиопревозвачи и това е значима стъпка в проектите на компанията да прави доставки посредством дронове. Тя има намерение до няколко месеца да стартира рутинни доставки на дребни потребителски артикули в две селски общини в американския щат Вирджиния.

Главният изпълнителен шеф на компанията Джеймс Райън Бърджес дефинира утвърждението на ведомството като " основополагащо " както за неговата компания, по този начин и за бранша на дроновете като цяло.

Разпоредбите, регулиращи придвижването на дронове, към момента не позволяват множеството полети над събирания на хора и градски зони, ограничавайки мястото на активността на Wing Aviation. Разрешителните обаче й разрешават да таксува клиентите си за доставки на артикули във Вирджиния, както и да подава поръчки за разширение в други райони.

За издаването им се изисква да бъдат създадени подробни наръчници за деяние, подготвителни стратегии и конструкция за сигурност, както би трябвало да прави всеки авиопревозвач.

Тъй като концепцията за дронове, летящи над домовете на хората е толкоз нова, компанията възнамерява да организира обширна осведомителна акция, с която да доближи локалните управници и общности, добавя Бърджес.

Проблемите пред Wing Aviation, които тестванията обрисуваха, включват опасения за шума и персоналната цялост. Дроновете употребяват видео изображения, с цел да се ориентират по-лесно, само че компанията твърди, че те не се архивират и могат да бъдат употребявани единствено за механически разбори. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР