Федералното правителство на САЩ ще промени правилата, по които прилага

...
Федералното правителство на САЩ ще промени правилата, по които прилага
Коментари Харесай

Тръмп посегна на застрашени животни в името на бизнеса

Федералното държавно управление на Съединени американски щати ще промени разпоредбите, по които ползва главния закон за запазване природата в Съединени американски щати, прочут като Закон за застрашените типове (ESA). От администрацията споделят, че ще отстранен ненужни регулации, оповестява БГНЕС, базирайки се на BBC.
Природозащитници сигнализират, обаче, че измененията са " като да минеш с булдозер " през основния закон, настоящ от 1973 година.
Новите правила би трябвало да влязат в действие след 30 дни. Главните прокурори на най-малко 10 щата към този момент оповестиха, че ще заведат каузи против тях .
Планът на федералното държавно управление, ръководено от Доналд Тръмп, планува да се отстрани автоматизираната отбрана на застрашените типове и да се взимат поради стопански фактори при тяхното запазване. В момента ESA категорично споделя, че стопански фактори и ползи не могат да са съображение за нарушение на опазването на застрашените типове и решенията би трябвало да се взимат напълно въз основата на данни от науката. Критиците на тази концепция предизвестяват, че в случай че новите хрумвания на Тръмп влязат в действие, те ще допринесат за изгубването на скотски и растителни типове, които са уязвими.
Законът ESA е подписан през 1973 година от Ричард Никсън. Той включва ограничения за отбрана на над 1600 типа растения и животни, които са застрашени от изгубване. Смята се, че законът е бил повода да не изчезнат калифорнийските кондори и морските крави във Флорида, сивите китове и даже мечките гризли в Скалистите планини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР