Федералното правителство на САЩ ще изпълни смъртно наказание за първи

...
Федералното правителство на САЩ ще изпълни смъртно наказание за първи
Коментари Харесай

Изпълняват смъртната присъда на петима много жестоки убийци в САЩ

Федералното държавно управление на Съединени американски щати ще извърши смъртно наказване за първи път от близо две десетилетия, оповестиха от Министерството на правораздаването, представено от Националното публично радио.

Главният прокурор Уилям Бар е инструктирал Федерално бюро на пандизите да промени федералния протокол за изтезанията, с цел да бъде включено най-тежкото наказване, разясняват от министерството.

Бар също е изискал от бюрото да провежда екзекутирането на петима пандизчии, които са наказани за ликвидиране. Според ведомството при всеки от случаите има убити деца и възрастни. При някои от случаите наказаните са измъчвали и са изнасилили жертвите си.

Преди в протокола беше заложено да се употребява инжекция с три медикаменти, а в този момент Министерството на правораздаването отбелязва, че ще се употребява единствено едно лекарство при изтезанията - пентобарбитал.

Първата екзекуция на федерално равнище ще се извърши на 9 декември 2019 г.Даниел Люис Лии е приет за отговорен в убийството на тричленно семейство, в това число и на 8-годишно дете. Лии е членувал в група на бели супремасисти. Осъден е от федерален съд в Арканзас през 1999 година

Фокс нюз оповестява, че за последно е осъществена екзекуция във федерален затвор през 2003 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР