Федералното правителство на Германия ще отпусне 120 милиарда евро от

...
Федералното правителство на Германия ще отпусне 120 милиарда евро от
Коментари Харесай

Германия временно намалява ДДС до 16%

Федералното държавно управление на Германия ще отпусне 120 милиарда евро от стимулиращия пакет от 130 милиарда евро за 2020 и 2021 година, заяви DPA. 

Отбелязвайки, че милиони чиновници в Германия са назначени на по-кратко работно време, Ангела Меркел сподели, че протичащото се „ демонстрира какъв брой нежно е всичко и за какво би трябвало да успеем да дадем подтик на стопанската система, с цел да могат да се обезпечат работни места “.

Новата стратегия е над огромния избавителен пакет от 1,1 трилиона евро, контрактуван през март, включващ гаранции за заемите, дотации и усъвършенствана стратегия за по-кратко работно време, за да се избегнат съкращения на работни места. 

Данък добавена стойност ще бъде понижен от 19 на 16 % за шест месеца, а диференцираната по-ниска ставка - от 7 на 5 %. Финансовото натоварване се пресмята на 20 милиарда евро. Финансовият министър Олаф Шолц съобщи, че потребителите следва да почувстват контрактуваното понижение на Данък добавена стойност в портфейлите си през идващите месеци. Той чака бизнесът да не употребява тази мярка в своя изгода.Очаква се това бързо да подтиква потреблението. Семействата ще получават дотация от 300 евро на дете. 50 милиарда евро са заделени за бъдещи вложения, в това число за поощряване на електрическите коли и повече станции за зареждане. „ Искаме да излезем от рецесията с гръм ", съобщи вицеканцлерът и финансов министър Олаф Шолц. Ще има облекчение и за общините. Разходите на семействата и предприятията ще бъдат облекчени и посредством разноските за електрическа енергия в изискванията на рецесия. За тази цел надбавката за поощряване на зелени електроцентрали би трябвало да бъде понижена от 2021 година посредством безплатни средства от федералния бюджет.  Допълнителна поддръжка за 25 милиарди евро ще има за промишленостите и общините, които са изключително наранени от рецесията. 50 милиарда евро са заделени за бъдещи вложения, в това число за поощряване на електрически коли и повече станции за зареждане. Покупката на такава кола ще е облекчена с 6000 евро. Държавната железница Deutsche Bahn също ще получи финансова помощ за милиарди евро от федералното държавно управление поради загубата на доходи. Според решението федералното държавно управление ще обезпечи на концерна спомагателен личен капитал от 5 милиарда евро. Планирана е и помощ от 2,5 милиарда евро за локалния публичен превоз. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР