Федералното правителство и ръководствата на провинциите в Германия се споразумяха

...
Федералното правителство и ръководствата на провинциите в Германия се споразумяха
Коментари Харесай

Преди "Омикрон буря" Германия въвежда нови мерки, а Франция - "ваксинационен пропуск"

Федералното държавно управление и управленията на провинциите в Германия се споразумяха довечера поради разпространението на новия Омикрон вид на ковид да вкарат ограничавания преди Нова година. Те включват възбрана за събиране на повече от 10 души на частни празненства и то, в случай че всички са имунизирани, объви канцлерът Олаф Шолц.

Затварят се нощните клубове и нощните заведения, а огромни обществени събития като футболните мачове ще са без аудитория. Ускорява се слагането на трета доза от имунизациите - към 70% от популацията са изцяло имунизирани и над една трета са с бустерна доза.

Институтът за заразни заболявания " Роберт Кох " предложи неотложно въвеждане на прецизни ограничения, измежду които и " оптимално ограничение на контактите " и стесняване на пътуванията до най-наложителните учредения.

Хамбург вкарва от 24 декември възбрана заведения за хранене и питейни заведения да работят след 23 часа, а в новогодишната нощ влиза в действие вечере час от 1 ч. след среднощ.

" Не можем и не трябва да си затваряме очите за идната вълна ", сподели Шолц пред кореспонденти. " Коронавирусът няма да провали Коледата ", добави той с увещание, че до няколко седмици Омикрон разновидността ще е преобладаващ в Германия.

Среща на канцлера с министър председателите на 16-те провинции за пандемията ще има още веднъж на 7 януари. Експерти, представени от " Ройтерс ", споделят, че мощно заразният вид на COVID1-19 може да засегне спешните служби и даже доставките на ток и вода, а лечебните заведения може да се окажат под двоен напън - доста нови случаи и болен личен състав, който да не може да ги одобри и да им помогне.

Франция разгласи довечера, че със законова корекция ще промени коронавирус документът, включващ и данни за преболедуване и PCR тест, във " имунизационен пропуск ". Според държавния представител Габриел Атал от средата на януари с подобен нов документ, в който тестванията към този момент ще са изключени като съображение за издаването му, ще се влиза тук-там като кина и питейни заведения.

" Вълната, която чакаме, ще бъде висока ", добави той и уточни, че на Омикрон се дължи всеки пети нов случай в страната и разновидността бързо се популяризира, изключително в региона на Париж. Атал акцентира, че за разлика от други държавни управления в Европа управляващите в Париж не плануват ограничавания, а усилване на имунизирането и тестванията.

Португалия затваря от събота най-малко за две седмици нощни клубове и питейни заведения, а на жителите бе предложено да работят от къщи, когато това е допустимо.

" Виждаме, че се задава поредна стихия ", разяснява Ханс Клуге, началник за Европа на Световната здравна организация, и предизвести страните на континента да се приготвят за " забележителен прилив " от нови случаи.

От другата страна на Атлантика президентът Джо Байдън извика към хиляда военни медици да оказват помощ на лечебните заведения и отвори нови федерални места за имунизиране и проби. От януари ще има близо 500 милиона бързи теста за инспекция у дома.

" Не, това не е март 2020 година Двеста милиона души са изцяло имунизирани, готови сме и знаем повече ", съобщи президентът пред публицисти. Той увери имунизираните, че може да се събират за празниците и предизвести неимунизираните, че са изложени на " доста по-голям риск да се окажат в болничното заведение или даже да умрат ".Но новите ограничения няма да са в действие преди Коледа, което оставя мнозина американци да търсят къде има бързи проби и да са комплицирани по какъв начин да постъпят с проектите си за пътешестване и събиране. Д-р Антъни Фаучи, водещият медицински консултант на Белия дом, сподели, че се обмисля понижаване на 10-дневния период за карантиниране на инфектирани за да се помогне на хората с асимптоматични случаи да се върнат на работа или учебно заведение.

От началото на демекври новите случаи в Съединени американски щати са се увечилили със 72%, а на приетите в болница - с 27%.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР