Федералното бюро за разследване на САЩ публикува документи, свързани с

...
Федералното бюро за разследване на САЩ публикува документи, свързани с
Коментари Харесай

ФБР публикува досието на снежния човек

Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати разгласява документи, свързани с проучването на мостри, които могат да принадлежат на снежния човек.

През 1976 година Питър Бърн, шеф на осведомителния център, занимаващ се със съществуването на йети, е помолил лаборатория на ФБР да проучва 15 незнайни косъма и тъкани. Ведомството се е съгласило в името на научното проучване да направи изключение и да изследва предоставените материали. Оказало се, че образците са на представител от семейство еленови.

„ Космите, които вие наскоро изпратихте в лабораторията на ФБР, бяха изследвани благодарение на микроскоп… Ние заключихме, че става дума за косми, които се отнасят към семейство еленови “, се споделя в писмо на помощник-директора на отдела за научно и техническо обслужване на ФБР Джей Кокрън.

Бърн, който сега е на 93 години, описа пред телевизия Си Ен Би Си, че не се е надявал да потвърди съществуването на снежния човек. За последните 50 години той на два или три пъти е откривал следи от йети в Хималаите. Тези следи демонстрират, че снежният човек има по пет пръста на краката. В същото време Бърн признава, че те могат да са и на индийски садху – индийски странстващ духовник, водещ аскетичен метод на живот.

Телевизията прибавя, че това е първият случай, когато ФБР е предписание разбор на мостри на косми, с цел да дефинира дали те принадлежат на снежния човек. Отбелязва се, че ведомството е работило задоволително бързо. /БГНЕС и РИА „ Новости “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР