Федералното бюро за разследване на САЩ провежда следствени действия в

...
Федералното бюро за разследване на САЩ провежда следствени действия в
Коментари Харесай

ФБР влезе в дома на Дерипаска във Вашингтон

Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати организира " следствени дейности " в първокласна къща в американската столица, за която се счита, че е благосъстоятелност на съветския олигарх Олег Дерипаска.

Телевизионният канал NBC News първо заяви, че парцелът е обграден от сътрудници на ФБР, а по-късно от бюрото са удостоверили интервенцията, само че не показват ничие име, нито аргументите за нея.

Милиардер, промишлен и петролен магнат, Олег Дерипаска е непосредствен до президента Владимир Путин и от април 2018 година е в листата на глобените от Вашингтон 20 публични съветски лица. Причината е намесата на Русия в американските избори през 2016 година, когато на президентския избор победи Доналд Тръмп.

Според обява на " Вашингтон пост " от 2017 година домът на 30-та улица е на олигарха, площта му е над 2100 кв. м, ситуиран е на към километър и половина от посолството на Русия и е покрай Обсерваторията на военноморските сили на Съединени американски щати, където е резиденцията на вицепрезидента на страната.

Радио " Свобода " напомня, че ден преди парламентарните избори през септември в Русия последователи на Алексей Навални разгласиха следствието " Яхти, рушвети и държанка. Какво крие министър Лавров ". В него се твърди, че хипотетични родственици на външния министър на Русия употребяват частни самолети, жилища и хотели на Дерипаска, против което Сергей Лавров му прави разнообразни услуги и лобира да отпаднат глобите против предприемача.

Посочено бе името на Светлана Полякова, " обвързвана с близки връзки " с дългогодишния посланик на Москва. От настояват още, че тя е " със доста въздействие във външното министерство на Русия " и има бизнес с ведомството. Авторите прегледали профилите на Полина (дъщерята на Полякова) в обществените мрежи и открили, че тя нееднократно е отсядала в хотели и вили на Дерипаска.

Той управлява гигантския производител на алуминий " Русал " посредством компанията En+ Group. И двете компании бяха глобени от Вашингтон, само че след това рестриктивните мерки останаха единствено върху самия Дерипаска.

Олигархът опита да осъди администрацията на Съединени американски щати и да анулира глобите, само че казусът му бе отритнат от съда през юни 2021 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР