Федералното бюро за разследване на САЩ провежда масова акция за

...
Федералното бюро за разследване на САЩ провежда масова акция за
Коментари Харесай

ФБР разследва голяма схема за уговорени мачове в тениса

Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати организира всеобща акция за разбиването на мрежа за уговаряне на мачове и черно тото в тениса, оповестяват немската телевизия ZDF. Според информацията под съмнение за присъединяване в незаконните действия са 135 тенисисти от седем разнообразни страни, в това число и един състезател от топ 30 на международната класация. Името на нито един от тях не се посочва, само че се прави уточнението, че тенисистът от топ 30 има три извоювани трофеи в кариерата си.
Допълнителна информация по случая разкри основният прокурор на Белгия Ерик Бишоп, с който да е свързали от ФБР. " Става въпрос за мрежа, проведена от американската мафия, която се е разпростряла в седем страни и организира високо интелигентни измами в големи мащаби. В случая неповторими са освен размерите на измамата, само че и системата за операция на букмейкърските къщи. Понякога се вършат стотици обособени залози с дребни суми на уговорените мачове, като се поддържа непрекъсната връзка с тенисистка на корта. Всяка операция носи десетки хиляди евро облага ", разяснява Бишоп, представен от БГНЕС.
Новината излиза първо в Германия, защото немски тенисист, взел участие в схемата, първи се е съгласил да сътрудничи на проверяващите. Разследването продължава в Испания, Белгия, Франция и Съединени американски щати, като се твърди, че е забъркана и арменската мафия.
" Мафията е доста добре структурирана, има хора, които дават отговор за сметките в уеб страниците за
залагане, други, които перат парите и трети, които са в контакт с тенисистите ", добави Бишоп.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР