Федералното бюро за разследване на САЩ е на крачка от

...
Федералното бюро за разследване на САЩ е на крачка от
Коментари Харесай

Тенисист от Топ 30 може да се окаже замесен в манипулиране на мачове

Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати е на крачка от откриване на скица по манипулиране на тенис срещи, оповестяват ZDF и Welt.
 Прогрес за българските тенисисти в ранглистата на ATP
Прогрес за българските тенисисти в ранглистата на ATP

Григор Димитров ще стартира годината като №20

Германските медии имат информация за незаконна мрежа, която е обвързвана с арменската мафия. Замесени са 135 професионални тенисисти, в това число състезател от Топ 30 на ранглистата на ATP. Знае се, че представителят на най-хубавите 30 е състезател с три трофеи от огромни шампионати в кариерата си.

" Свързана е арменската мрежа за манипулиране на срещи, която е публикувана в седем европейски страни. Замесени хора са доста интелигентни хора и са направили измами в извънредно огромни мащаби ", удостовери министърът на правораздаването на Белгия Ерик Бишоп пред телевизия ZDF.

Според него всеки мач е носил десетки хилядо евро облага. Бишоп също по този начин удостоверява, че уреждащите са осъществявали непосредствен контакт с тенисистите на корта.

От актуалните играчи в Топ 30 с по три трофеи от ATP са №26 Николоз Басилашвили (Грузия), №24 Беноа Пер (Франция), №18 Алекс де Минор (Австралия), №14 Диего Шварцман (Аржентина) и №8 Матео Беретини (Италия).
 Снимка 375594
Източник:

В последните години ръководителите в тениса оповестиха, че подхващат съществени ограничения за битката с манипулираните резултати. През 2018 година се стигна до арести на съдии от Тайланд, както и изхвърляне от спорта на украински спортисти. В началото на 2019 година 30 играчи в Испания бяха задържани.

Разследването засегна и българските тенисисти Карен и Юри Хачатрян, чиито права бяха спрени от Международната тенис федерация (ITF).

Според отчет на Международната асоциация за интегритет има 72 подозрителни мача през първите девет месеца на 2019 година. Това въпреки всичко е с 40% по-малко в съпоставяне със същия интервал година по-рано, когато е имало 121 такива дуели.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР