Федералното бюро за разследване (ФБР) се е интересувало от много

...
Федералното бюро за разследване (ФБР) се е интересувало от много
Коментари Харесай

Как известният аниматор Уолт Дисни e шпионирал за ФБР

Федералното бюро за следствие (ФБР) се е интересувало от доста известни дейци на културата и изкуствата през целия ХХ век... Някой е подкрепяло, а на някой е създавало спънки интриги. Знаете ли, че самият Уолт Дисни е бил разузнавач, който си е сътрудничил с американското държавно управление?

Американските управляващи се интересуват от изкуство и просвета от дълго време, само че ползата им е " необикновен " и доста скришен. Не инцидентно ФБР е основало досиета на такива звезди, като Джон Ленън, прочут със своята антивоенна агитация, и Елвис Пресли, който е прочут със способността си да докарва почитателите до гняв. Основният орган за вътрешна сигурност на Съединени американски щати е считал известните персони за авторитетни фигури и ги е следял, оповестява Euronews.

Това, което следва, е дълъг лист с чернокожи актьори: в каталозите и досиетата на ФБР има информация за това по какъв начин Джими Хендрикс е употребявал ЛСД или по какъв начин се е провеждала общонационална акция за възбрана на шлагера Fuck Tha...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР