Федералното бюро за разследване е бездействало, въпреки че е било

...
Федералното бюро за разследване е бездействало, въпреки че е било
Коментари Харесай

ФБР е знаело, че предстои масово убийство във Флорида, но не е направило нищо

Федералното бюро за следствие е бездействало, макар че е било предизвестено за евентуалната заплаха, която представлявал Никълъс Крус - младежът, който простреля 17 души в гимназия в щата Флорида.

ФБР разясни, че на 5 януари е получило позвъняване от непосредствен на Крус, който е разказал, че младежът имал желание да убие хора, включително и в образователно заведение.

Тази информация трябваше да бъде обсъждана като евентуална опасност и трябваше да бъде предадена на бюрото на ФБР в Маями, което щеше да извърши нужните следствия. Случило се е тъкмо противоположното и се оказва, че не е имало задълбочено следствие и процедурите не са били спазени, написа в известието до медиите на Федералното бюро за следствие.

Информаторът е съобщил по телефона, че Крус е въоръжен и че разгласява заплашителни послания в обществените мрежи.

В сряда 19-годишният Крус, който е бил изключен от гимназията покрай град Паркланд, откри огън в учебното заведение и умъртви 17 души.

Директорът на ФБР Кристофър Рей пое уговорката да изследва радикално казуса и да преразгледа настоящите процедури.

ФБР също по този начин призна, че през септември консуматор в YouTube е подал сигнал за коментар, оставен от консуматор с име Никълъс Крус. Коментарът гласи: " Ще стана професионален стрелец в учебните заведения ".

Бюрото твърди, че не е съумяло да разпознава тъкмо индивида, който е разгласил този коментар.

Американският министър на правораздаването Джеф Сешънс също загатна за пропуски на ФБР с трагични последствия:

Установено е, че е имало предупредителни сигнали и че ФБР ги е подминало. Ние виждаме трагичните последствия от тези пропуски, съобщи той.

Републиканският губернатор на Флорида Рик Скот дефинира като недопустимо бездействието на бюрото и прикани Кристофър Рей да подаде оставка. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР