Федералният съвет на Австрия (горната камара на парламента) подкрепи решението

...
Федералният съвет на Австрия (горната камара на парламента) подкрепи решението
Коментари Харесай

Австрия оставя залите за пушачи в ресторантите

Федералният съвет на Австрия (горната камара на парламента) поддържа решението на Националния съвет (долната камара) и гласоподава за анулация на възбраната за пушене на местата за публично хранене от 1 май, само че вкарва други забрани.
В Австрия към този момент ще бъде нелегално да се продават тютюневи произведения на лица под 18 години, както и пушенето в колите в наличието на малолетни.
" Протестът на Социалдемократическата партия на Австрия и на " Зелените " не съумя да попречи на Австрийската национална партия и Австрийската партия на свободата да утвърди решението в интерес на изменението на закона за тютюнопушенето, съгласно което в заведенията за хранене ще продължат да съществуват пространства за пушачи ", се споделя в известие на Народното събрание от четвъртък вечерта.
С поименно гласоподаване от 61 депутати в горната камара за анулация на всеобщата възбрана гласоподаваха 32, съобщи БГНЕС.
Подразбира се, че и след 30 април 2018 година в заведенията за публично хранене ще останат да съществуват зали за пушачи.
Забраната за пушене в заведения за хранене и кафенета бе признат в Австрия от предното държавно управление и трябваше да влезе в действие от 1 май.
Социологическо изследване на Института за маркетингови проучвания (GfK) по поръчка на австрийската социална организация " Инициатива на лекарите против нездравословното въздействие на пушенето " сподели, че огромното болшинство от австрийците са против желанието на държавното управление да анулира възбраните за пушене в питейните заведения, кафенетата и заведенията за хранене. Около 70% от запитаните са за цялостна възбрана, 29% са срещу възбраната и една 1% не са дали безапелационен отговор. Допитването е извършено през февруари и в него са взели участие хиляда души над 15 годишна възраст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР