Федералният съдия издава временно разпореждане, забраняващо на компаниите да продават устройство за преобразуване на картечници

...
Федерален съдия в Ню Йорк издаде заповед във вторник, с
Коментари Харесай

Федерален съдия в Ню Йорк издаде заповед във вторник, с която временно забрани на две компании за огнестрелни оръжия да продават устройства, които според прокурорите преобразуват пушки в стил AR-15 в картечници, установявайки, че прокурорите вероятно ще докажат, че компаниите са планирали да скрият продажбата си от Бюрото по алкохола, Тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви, като умишлено не регистрирате аксесоарите.

Предварителното решение за забрана е първото, което забранява на компания да продава аксесоара, FRT-15, според говорител на американската прокуратура. Прокурорите казват, че устройството позволява на полуавтоматично огнестрелно оръжие да стреля толкова бързо, колкото картечница.

Според прокурорите Rare Breed Triggers, LLC и Rare Breed Firearms, LLC, и техните собственици Лорънс ДеМонико и Кевин Максуел са знаели, че FRT-15 правят оръжието да се квалифицира като картечница съгласно федералния закон. Rare Breed така или иначе е продал приблизително 100 000 FRT-15s, твърдят прокурорите, игнорирайки исканията на ATF да спре продажбата на аксесоарите и „лъжливо представяйки, че FRT-15s е „абсолютно“ законен, пише окръжният съдия Нина Морисън в становище във вторник.

„Страните са съгласни, че процесът на класификация на ATF е доброволен. Производителят може да избере да се откаже от процеса и да рискува да бъде изправен пред съдебно преследване или гражданска отговорност, ако устройството по-късно бъде обявено за незаконно“, според становището.

„И все пак умишленото решение на ответниците да заобиколят този процес с FRT-15“, пише Морисън, „показва, че ответниците са отказали да поискат ATF класификация на FRT-15 и вместо това просто са уверили клиентите на RBT, че устройството е „законно“ точно защото те знаеха, че позволяването на ATF да изследва тяхното устройство, преди да го пуснат на пазара, може да убие пословичната им златна гъска.“

CNN се свърза с адвокати на обвиняемите.

Като част от решението си Морисън каза, че прокурорите вероятно ще докажат, че обвиняемите многократно са „конспирирали да използват нечестни средства, за да се намесят в способността на ATF да проследява и конфискува FRT-15“. Например, правителството представи доказателства, че обвиняемите са използвали фалшиви имена на компании на адресите за връщане на пакети, изпратени до клиенти, и са унищожили записи за продажби, след като са получили писмо за прекратяване и отказ от ATF.

Морисън установи също, че обвиняемите вероятно са се опитали да се намесят в разследването на ATF за тяхната продажба на FRT-15, отбелязвайки, че DeMonico се е опитал да вземе FRT-15 от склад, преди ATF да може да ги конфискува.

Съдията посочи обвиненията, че агент на ATF е получил заплашително телефонно обаждане от факс линията във фоайето на адвокатската кантора на Максуел. Морисън написа, че обаждането е „обезпокоително съвпадение“, тъй като ATF е връчила на Максуел писмо за прекратяване и отказ един месец по-рано, но отбеляза, че правителството не е доказало, че Максуел е участвал в обаждането и че други служби в същата сграда също участва в съдебни спорове с ATF. Максуел свидетелства, че не е направил обаждането, според съдебната документация.

Според ATF обаждащият се, който не се е идентифицирал, е казал: „Кога ще спрете да потъпквате правата ни според Втората поправка?“

Докато съдебният спор продължава, решението на Морисън спира Rare Breed Triggers и неговите собственици да продават FRT-15 и други устройства за преобразуване на картечници, докато не бъде разпоредено друго, и изисква ответниците да „запазят всички документи, свързани с производството, притежанието, получаването, прехвърлянето, клиентска база и/или исторически или текущи продажби” на устройства за преобразуване.

ДеМонико и Максуел казаха, че вярват „добросъвестно“, че FRT-15 е законен „въз основа на тяхното собствено разбиране“ за това как работят и закона, според съдебната документация.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР