Федералният съд в Калифорния задължи властите в САЩ да освободят

...
Федералният съд в Калифорния задължи властите в САЩ да освободят
Коментари Харесай

Да бъдат освободени децата на задържаните нелегални имигранти, постанови американски съд

Федералният съд в Калифорния задължи управляващите в Съединени американски щати да освободят част от децата на незаконните имигранти в три от центровете поради пандемията от ковид, написа в разпореждане, оповестено на уеб страницата на съда.
Става въпрос за три центъра на имиграционната работа на Съединени американски щати, два от които са в щата Тексас, а един – в Пенсилвания. В тях са арестувани фамилиите на незаконните мигранти, пробвали се на обхванат на територията на Съединените щати. Констатирано е, че към началото на юни в тези центрове живеят 124 деца, оповестява БГНЕС.
Според съда, имиграционните управляващи не подхващат задоволително ограничения, с цел да се предотврати разпространяването на коронавирусната зараза в тези центрове. В един от тях са инфектирани минимум 11 деца и родители. До 17 юли всички деца, които се намират в центровете от повече от 20 дни, би трябвало да бъдат освободени. Те би трябвало да бъдат пуснати или дружно с родителите си, или да бъдат предадени на настойници, в случай че фамилиите им се съгласят, прецизира ТАСС. Според подадени от разнообразни правозащитни организации сигнали, администрацията на Съединени американски щати нарушава разпоредбите за държание във връзка с незаконните имигранти и техните фамилии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР