Федералният резерв реши да не повишава лихвените проценти по време

...
Федералният резерв реши да не повишава лихвените проценти по време
Коментари Харесай

Краткосрочни дискове: Всичко, което трябва да знаете

Федералният запас реши да не покачва лихвените проценти по време на последните си две срещи, което значи, че лихвените проценти като цяло остават високи на всички места. Това включва депозитни документи (CD).

Обикновено колкото по-дълъг е срокът на CD — което значи броя на месеците или годините, от които би трябвало да се държи CD, с цел да се получи цялостната рентабилност — толкоз по-висок е лихвеният %. Но защото мнозина чакат, че ставките ще намалеят в близко бъдеще, краткосрочните компактдискове нормално заплащат по-високи лихвени проценти от дълготрайните компактдискове сега.

Открийте най-хубавите проценти за компактдискове, налични за вас тук. < /p>

Какво е кратковременен CD?

Краткосрочен CD нормално се смята за CD с дълготрайност една година или по-малко. Подобно на други типове CD-та, тези транспортни средства дават на спестителите „ опция да заключат по-високи лихвени проценти, в сравнение с нормално биха получили от спестовна сметка “, споделя Холанда Ивански, CFP, вицепрезидент на UBS Financial Services.

Как работи краткосрочният CD?

В подмяна на фиксиране на по-висок лихвен % - нормално по-висок от спестовна сметка - краткосрочните CD нормално изискват от притежателите си да държат средствата си в CD за цялостен период. Въпреки това някои финансови институции оферират дискове без наказания, от които можете да изтеглите по-рано. В противоположен случай спестителите нормално би трябвало да се изгубят от част от лихвите, които биха натрупали за изтегляне на парите си преди приключването на периода на CD.

„ Клиентите би трябвало да знаят какви са потребностите им от пари през идващите 12 месеца, тъй че да не заключвайте парите, които ще им трябват, в компактдиск “, споделя Иванкси.

Например, 12-месечен компактдиск може да заплати 5,00% годишна рентабилност. Така че, в случай че вложите $10 000 и ги държите в компактдиска през цялата година, ще получите $500 рента в допълнение към $10 000, които сте вложили. Но в случай че имате потребност от парите рано и ги изтеглите от компактдиска, нормално губят част от лихвата, която бихте спечелили.

Въпреки че можете да изтеглите всичките си пари в края на периода на CD, „ множеството ще се възобновят автоматизирано за различен период, в случай че притежателят не предприеме дейности и уведомява банката авансово “, споделя Клей Ернст, изпълнителен шеф, финансово обмисляне в Edelman Financial Engines.

Разгледайте днешните най-хубави цени за CD онлайн тук.

Какви са днешните краткосрочни CD лихвени проценти?

Средните краткосрочни лихвени проценти по CD, съгласно Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC), са както следва:

3-месечен CD: междинен % от 1,42%6- CD на месец: Средна ставка от 1,39% 12-месечна ставка на CD: Средна ставка от 1,79%

Много банки и кредитни съюзи обаче заплащат доста по-високи ставки. Често можете да намерите краткотрайни компактдискове, плащащи 5% APY или повече сега.

Плюсове и минуси на кратковременен компактдиск

Краткосрочните компактдискове могат да имат няколко преимущества пред дълготрайните -срочни компактдискове и други средства за икономисване, само че има и някои евентуални дефекти, които би трябвало да се вземат поради.

Плюсове

Фиксирани лихвени проценти: Краткосрочните компактдискове обезпечават закрепени лихвени проценти, до момента в който високодоходните равнищата на икономисване могат да се трансформират. Така че, в случай че спестявате съответен разход през идната година, ще знаете какъв брой рента ще спечелите и ще имате достъп до парите, когато падежът на кратковременен компактдиск.
„ Краткосрочните дискове са отлични варианти за краткосрочни планове, при които заплащането е несъмнено, като нов басейн, който ще бъде издигнат напролет, да вземем за пример “, споделя Ернст.

По-високи ставки в сравнение с дълготрайните компактдискове в този момент: Краткосрочните компактдискове сега заплащат по-високи лихвени проценти от множеството дълготрайни компактдискове. „ Намираме се в среда с обърната крива на рентабилност, което значи, че краткосрочните вложители получават повече заплащания в кратковременен по отношение на дълготраен “, споделя Ивански.

По-бърза зрялост: Тъй като краткосрочните компактдискове узреят по-бързо от дълготрайните компактдискове, можете да получите достъп до средствата си по-рано. Когато узрее, можете да преоцените, с цел да видите дали е по-добре да вложите пари в дълготраен CD, да върнете парите назад в кратковременен CD или да изберете друга инвестиция.
„ Полза за краткосрочните термин CD е, че е по-малко сензитивен към повишение на лихвените проценти и вероятността да се наложи да разбиете CD, с цел да получите достъп до средства при непредвидими условия, е по-ниска “, споделя Ивански.

Против

Риск пропускане на дълготрайна лихвена сигурност: Докато краткосрочните CD-та постоянно заплащат по-високи лихвени проценти, в сравнение с дълготрайните CD-та сега, това може да се промени. Докато вашият кратковременен CD узрее, може да откриете, че нямате същите благоприятни условия, както в този момент, за приемане на високи добиви.
Ако лихвените проценти паднат през времето, в което държите кратковременен CD, „ вие ще пропуснете заключването на нараснала рентабилност за по-дълъг интервал “, споделя Ивански.

Потенциални наказания: Фиксираният лихвен % на CD сметки може да бъде позитивен от време на време, само че може също да работи против вас. Лихвените проценти по спестовната сметка са променливи и могат да се покачат с повишаването на лихвените проценти, само че вашите съществуващи компактдискове ще продължат да заплащат същите проценти.
Въпреки че може да желаете да изтеглите средствата си по CD, в случай че лихвените проценти се покачат, нормално „ притежателят не може предайте компактдиска без неустойка/загуба на рента за част от интервала на държане “, споделя Ернст.

По-малко еластичност: компактдисковете нормално имат по-малка еластичност от транспортните средства като спестовни сметки с висока рентабилност. Въпреки че ставките по спестовни сметки могат да се трансформират когато и да е, вие също можете да премествате парите си във вътрешността и на открито, в случай че е належащо, до момента в който CD нормално има по-малко еластичност. В доста случаи или би трябвало да запазите парите си в CD-то, или да изтеглите всички средства предварително за наказателна клауза.

Долната линия

Като цяло краткосрочните CD-та могат да бъдат добър вид за тези, които търсят релативно висок, постоянен лихвен % за 12 месеца или по-малко. Но това може да пристигна с опасности, като да вземем за пример пропускане на по-добри благоприятни условия, в случай че лихвите се повишат или паднат по време на вашия период на CD. И въпреки всичко, защото продължителността е къса, няма да мине дълго, до момента в който не получите достъп до тези средства без наказателна клауза и преоценете какво да вършиме по-нататък.

Определянето дали краткосрочният компактдиск е подобаващ за вас зависи от фактори като какви са вашите потребности от пари през идната година, споделя Ивански. „ В актуалната пазарна среда предлагаме на клиентите да имат най-малко 3-6 месеца разноски на ликвиден паричен пазар или спестовна сметка с висока рентабилност, тъй че да имат гъвкавостта да получат достъп до средствата по време на изключителна обстановка “, прибавя тя. „ Ако има непотребни пари в тяхната ликвидна кофа, ние предлагаме компактдискове и/или държавни облигации според от техните държавни и локални данъчни ставки. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР