Федералният резерв остави без промяна основната си краткосрочно лихва, но

...
Федералният резерв остави без промяна основната си краткосрочно лихва, но
Коментари Харесай

Фед запази лихвите непроменени, но сигнализира за предстоящо повишение през септември



Федералният запас остави без смяна главната си краткосрочно рента, само че даде много положителна оценка на икономическото развиване, сигнализирайки по този метод за ново покачване на лихвените ставки на идващото съвещание през септември.

В сряда вечерта Фед оправда упованията на финансовите пазари, запазвайки федералната фондова рента в диапазона сред 1,75% и 2,00%. В същото време обаче централната банка на Съединени американски щати уточни, че стопанската система и пазарът на труда нарастват мощно, а инфлацията остава покрай целевото равнище от 2 на 100.

" Подобряването на трудовия пазар беше мощно през последните месеци, а равнището на безработица остана ниско. Разходите на семействата и дълготрайните бизнес вложения също набъбнаха мощно ", съобщи Фед след края на двудневното постоянно съвещание.

" Федералният комитет по интервенциите на открития пазар чака, че по-нататъшното последователно нарастване на целевия диапазон на федералната фондова рента ще бъде в сходство с устойчивото разгръщане на икономическата интензивност, мощните условия на пазара на труда и инфлация, която е покрай средносрочното целево равнище от 2% ", уточни централната банка.

Изявлението на Фед допуска, че следва ново покачване на главната краткосрочна рента на идващото съвещание през септември и още едно най-вероятно на последната за годината среща на централните банкери през декември. Това значи, че централната банка на Съединени американски щати не наподобява обезпокоена от отправените към нея рецензии от страна на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във връзка с политиката на стабилно и последователно стягане на лихвите.

Фючърсите на федералната фондова рента, търгувани на паричните пазари, правят оценка на към 90% вероятността за повдигане на лихвените ставки с 25 базисни пункта през септември (на съвещанието на 25-и и 26-и септември) и на 70% възможностите за още едно покачване през декември (на 18-и и 19-ти декември).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР