Федералният резерв на САЩ вероятно ще реши в края на

...
Федералният резерв на САЩ вероятно ще реши в края на
Коментари Харесай

Фед вдига лихвите, за да избегне прегряване на икономиката?

Федералният запас на Съединени американски щати евентуално ще реши в края на двудневното си съвещание по-късно през днешния ден да увеличи главните си лихви за трети път тази година, с цел да избегне прегряване на стопанската система, предадоха международните организации.

Големият въпрос е какъв брой мощна е американската стопанска система, подкрепена тази година от данъчни понижения и нарастване на държавните разноски, отбелязва АП. Растежът обаче може да отслабне следващата година, по-специално в случай че комерсиалните войни на президента Доналд Тръмп стартират да предизвикват вреди, а изгодите от данъчните понижения стартират да отслабват.

Възможно е, в случай че Фед реши, че тази вероятност е евентуална, да даде знак за закъснение на темпа на нарастванията на лихвите следващата година.

Основната рента на американската централна банка - краткосрочната, която важи за доста консуматори и бизнес заеми - в този момент е в диапазона от 1,75 до 2 % след две нараствания с четвърт пункт през март и през юни.

Пазарите чакат съвсем единомислещо през днешния ден Фед да разгласи нарастване с още четвърт процентен пункт до диапазона 2-2,25 % - най-високото ниво от 10 години, след експлоадирането на финансовата рецесия, провокирана от високорисковите ипотечни заеми (subprimes).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР