Федералният резерв на САЩ прогнозира умерен растеж на икономиката в

...
Федералният резерв на САЩ прогнозира умерен растеж на икономиката в
Коментари Харесай

Йелън: Очакваме данъчната реформа да доведе до умерен икономически растеж

Федералният запас на Съединени американски щати предвижда " сдържан напредък " на стопанската система вследствие на инициираната от президента Доналд Тръмп данъчната промяна, която е и най-мащабната за последните 30 години. Това заяви в сряда ръководителят на Управителния съвет на Фед Джанет Йелън на конференция в края на двудневната среща на Федералния комитет за интервенции на открития пазар - управителния орган на организацията, изпълняваща ролята на Централна банка на страната.

" Данъчният проект има наклонност да обезпечи сдържан напредък на Брутният вътрешен продукт през идващите години ", сподели тя, като добави, че при положение на стопански напредък, данъчната промяна може да бъде само приветствана. Йелън съобщи още, че е разгледала данъчния проект, препоръчан от републиканците на последните срещи. В резултат тя чака нарастване на темпа на стопански напредък през 2018 година до 2,5%, само че по-късно и връщане още веднъж към настоящето му равнище от към 2%, съобщи БГНЕС.

" Въпреки че измененията в данъчната политика евентуално ще доведат до известно възобновяване на икономическата интензивност през идващите години, обсегът и срокът на макроикономическото влияние на данъчния проект остават несигурни, " означи ръководителят на Федералния запас, добавяйки, че растежът на заплатите е по-вероятно да бъде привързан с ниската безработица, а не и със съкращенията на данъчните облагания.

Освен това Йелън предизвести още, че съществува " забележителна неустановеност " по отношение на резултата от намаляването на налозите, което по разнообразни оценки, може да усили американския дълг с минимум 1 трилион $ през идващото десетилетие. Членовете на Комитета, разкри Йелън, преглеждат " измененията в данъчната политика като фактор в поддръжка на прогнозата за сдържан стопански напредък в Съединените щати.

" Мнозина от тях обаче означават, че остава забележителна неустановеност по отношение на макроикономическите последствия от съответните ограничения, които в последна сметка могат да бъдат приложени ", заключи тя.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР