Федералният резерв на САЩ представи индивидуални изисквания за водещите банки

...
Федералният резерв на САЩ представи индивидуални изисквания за водещите банки
Коментари Харесай

Фед представи индивидуални капиталови изисквания за водещите американските банки

Федералният запас на Съединени американски щати показа самостоятелни условия за водещите банки в страната, минали стрес тестванията за 2020 година, съобщи Ройтерс.

Това е първият случай, в който централната банка на Съединени американски щати дава характерни финансови условия за обособените търговски банки в границите на своя нов „ стрес финансов буфер “, който влиза в действие в мощ на 1 октомври.  

Фед желае от Goldman Sachs и Morgan Stanley да поддържат максимален финансов буфер от 34-те банки, минали тестванията. Изискването е за буфер от 13,7% за Goldman Sachs и 13,4% за Morgan Stanley.

Тези самостоятелни условия идват след оповестените през юни резултати от стрес тестванията в банковия бранш на Съединени американски щати. Те откриха, че въпреки загубите поради пандемията от COVID-19 да бъдат големи, всички огромни банки ще оцелеят. Фед също по този начин забрани на комерсиалните банки да изкупват обрано свои акции и ограничи заплащането на дивиденти до 30 септември.

Новите ограничения за финансова адекватност съчетават минималните финансово условия от 4,5% и новия „ стрес финансов буфер “, които се дефинира от това по какъв начин всяка една банка би се справила при предполагаем тежък стопански срив. Най-ниското равнище на този  „ стрес буфер “ е 2,5%, а най-високото – 7,8%, като то се отнася за интервенциите на Deutsche Bank в Съединени американски щати.

Най-големите американски банки ще бъдат обект и на в допълнение финансово условие според от ролята, която те имат във финансовата система на страната. Това условие варира от 1% до 3,5% за  JPMorgan Chase - най-голямата банка в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР