Федералният резерв на САЩ понижи основната лихва с 0,25% като

...
Федералният резерв на САЩ понижи основната лихва с 0,25% като
Коментари Харесай

Федералният резерв на САЩ намали основната лихва

Федералният запас на Съединени американски щати намали главната рента с 0,25% като " превантивна " мярка, целяща да защищити стопанската система от световното закъснение и отрицателните последствия от комерсиалната война с Китай, само че шефът на централната банка Джером Пауъл уточни, че това не съставлява старт на нескончаем цикъл на намаляване на лихвените ставки.

Федералната фондова рента беше намалена предстоящо с 25 базисни пункта до по-нисък диапазона сред 2,00% и 2,25%, като двама от десетте членове на Фед, взели участие при взимането на това решение, гласоподаваха за опазване на лихвата сред 2,25% и 2,50%. Това съставлява първо съкращаване на водещата американска рента от 2008-а година насам.

В същото време Фед разгласи завършек на процеса по понижаване на насъбраните от банката финансови активи за 3,8 трлн. $ по време на стратегиите за " количествени удобства ", които бяха приложени след последната световна финансова и икономическа рецесия. Приключването на този развой ще бъде реалност от 1-ви август, или два месеца по-рано от плануваното.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР