Федералният резерв на САЩ остави без промяна водещите си лихви,

...
Федералният резерв на САЩ остави без промяна водещите си лихви,
Коментари Харесай

Фед остави без промяна водещите си лихви, но остава нащрек

Федералният запас на Съединени американски щати остави без смяна водещите си лихви, само че предизвести, че има подготвеност за деяние, ако се очертае закъснение на стопанската система, предадоха международните организации.

Лихвите остават в диапазона 2,25 - 2,50 %. Решението не беше взето единомислещо. Президентът Доналд Тръмп упражнява напън за понижаване на лихвите, отбелязва Франс прес.

Според прогнозите на Фед инфлацията ще се усили с 1,5 % до края на годината спрямо година преди този момент. Това е по-малко спрямо прогнозата от 1,8 %, направена през март, съобщи Асошиейтед прес. Прогнозите за инфлацията за следващата година бяха понижени от 2 % на 1,9 %, добавя ТАСС.

Фед резервира прогнозите за растежа на Брутният вътрешен продукт за 2019 година на равнище 2,1 % и усили прогнозите за 2020 година от 1,9 % на 2 %, съобщи ТАСС.

Седем от 17-те представители на Фед, дефиниращи политиката му, споделиха, че би било уместно да се понижат лихвите с половин процентен пункт до края на годината, а осем от членовете, считат за уместно понижаване с четвърт пункт, добавя Ройтерс.

Допитване след тях пък сподели, че близо половината чакат най-малко едно понижаване на лихвите до края на годината, а седем плануват две намалявания до края на годината, добавя АП.

Има все по-нарастващи индикации, че американската стопанска система се забавя, частично поради комерсиалните войни, отбелязва ДПА.

Следващото съвещание на Фед е планувано за 30 и 31 юли, напомня Франс прес.

На конференция след известието на Фед за лихвите шефът на ръководството Джероум Пауъл сподели, че има желание да изкара цялостния си четиригодишен мандат отпред на централната банка, предадоха ДПА и Франс прес. Тръмп загатна, че може да обмисли стъпки за промяната му от поста, отбелязва ДПА.

Пауел сподели, че причините в поддръжка на малко по-отстъпчива политика на УФР се усилват. Той добави, че комерсиалната война и международният напредък са двата съществени източника на безпокойствие за Фед.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР