Федералният резерв на САЩ обяви пакет от мерки на стойност

...
Федералният резерв на САЩ обяви пакет от мерки на стойност
Коментари Харесай

Федералният резерв влива 2,3 трлн. долара в американската икономика

Федералният запас на Съединени американски щати разгласи пакет от ограничения на стойност 2,3 трилиона $, с които счита да поддържа локалните управляващи и дребния и междинен бизнес в битката против икономическите последици от пандемията от ковид, съобщи Ройтерс.

От Фед обясниха, че ще работят с американските банки за предложение на 4-годишни заеми на компании с до 10 хиляди чиновници както и за директното изкупуване на облигации на щати и по-населени окръзи и градове в страната, които са съществено наранени от рецесията.

Председателят централната банка Джером Пауъл съобщи, че ролята на Федералният запас към този момент не опира единствено до поддържането на ликвидност на пазарите, само че и до обезпечаването на икономическия и финансов запас, от който се нуждае страната, с цел да се оправи с тази рецесия.

„ Най-важният приоритет на страната ни би трябвало да бъде да се оправи със здравната рецесия, като се грижи за болните и ограничи по-нататъшното разпространяване на вируса “, ​​каза Пауъл.

„ Ролята на Федералния запас е да обезпечи допустимо най-голямо облекчение и непоклатимост в този интервал на лимитирана икономическа активност. Предприетите от нас дейности през днешния ден ще оказват помощ да се подсигурява, че възможното възобновяване ще бъде допустимо най-енергично “, прибавя шефът на централната банка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР