Федералният резерв може да постави под въпрос предложението на Deutsche

...
Федералният резерв може да постави под въпрос предложението на Deutsche
Коментари Харесай

Федералният резерв на САЩ обмисля създаването на „лоша банка” по предложение на Deutsche Bank

Федералният запас може да сложи под въпрос предлагането на Deutsche Bank да свие или даже да затвори огромни елементи от комерсиалната си активност отвън Европа, заяви в понеделник " Файненшъл таймс ", базирайки се на източници, осведомени с тематиката.

По-рано този месец финансова медия уточни, че немският заемодател се готви да сътвори по този начин наречената " неприятна банка ", която ще разполага с активи до 50 милиарда евро.

Източниците на изданието обаче настояват, че през последните дни чиновниците на Федералния запас са разговаряли с основни фигури в банката, с цел да изискат спомагателна информация за нейните проекти. Твърди се, че те са загрижени по отношение на тази тактика заради несигурността, която тя може да окаже върху целия финансов портфейл на банката в Съединените щати. Източниците на " Файненшъл таймс " прибавиха, че Федералният запас упорства да знае по какъв начин сходна смяна ще се отрази на интервенциите на огромния немски кредитори, съобщи БНР.

Новината идва в интервал, през който Deutsche Bank е изправена пред възходящ надзор върху активността ѝ в Съединени американски щати. Последните информации сочат, че американските федерални и държавни органи проверяват немската банка за пране на пари и други евентуални нарушавания, до момента в който група сенатори от Демократическата партия желаеха да се прегледат финансови транзакции през Deutsche Bank на президента Доналд Тръмп.

Освен това основният действен шеф на банката за Северна и Южна Америка подаде оставка при започване на месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР