Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер предизвика политическа и обществена

...
Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер предизвика политическа и обществена
Коментари Харесай

Скандал в Австрия: Канцлерът на страната прати бедните деца да ядат в „Макдоналдс“

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер провокира политическа и социална стихия в страната поради изявлението си, че бедните дечица в Австрия биха могли да се хранят в „ Макдоналдс “ поради по-достъпните цени, които предлага световноизвестната верига за бързо хранене.

„ Как по този начин (децата) не получават топла храна в Австрия? Винаги може да изядат един бургер в „ Макдоналдс “. Вярно, не е здравословно, само че пък е на ниска цена “, изцепва се канцлерът във видео, снимано през юли, само че едвам в този момент станало притежание на обществеността.

Заради коментара му, против Нехамер скочиха освен от опозицията, само че и съдружните му сътрудници от партията на Зелените. Недоволни от отношението му останаха и доста неправителствени организации и синдикални сдружения.

С звук на отвращение, като се изключи че упреква родителите, когато детето не получава „ топла храна “, Нехамер като цяло подлага на критика тези, които изобличават възходящата детска бедност; против дамите, които сякаш не желаят да работят на цялостен работен ден и против традициите.

Който споделя, че в Австрия никой не гладува или не мръзне, няма визия за действителността, написа в обществените медии Михаел Ландау, президент на „ Каритас “ Австрия, организация за обществено подкрепяне на Католическата черква.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР