Федералният канцлер Ангела Меркел опроверга спекулациите, че може да се

...
Федералният канцлер Ангела Меркел опроверга спекулациите, че може да се
Коментари Харесай

Меркел ще оглави правителството, вижда Шулц като министър

Федералният канцлер Ангела Меркел опроверга спекулациите, че може да се отдръпна от поста преди идващите парламентарни избори през 2021 година, съобщи Дойче веле.

Ако съдружното съглашение сред ръководения от Меркел блок ХДС/ХСС и социалдемократите бъде признато от редовите членове на ГСДП, тя ще остане отпред на държавното управление.

" Аз съм от хората, които съблюдават обещанията си ", съобщи Меркел пред телевизионния канал ZDF.

Ако членовете на ГСДП гласоподават срещу основаването на " огромна коалиция ", канцлерът не изключва опцията за осъществяване на нови избори, като в този случай ще продължи да бъде водач на ХДС.

По думите й, решението да бъде отстъпено на социалдемократите министерството на финансите е мъчително, само че обяснимо. По традиция то се оглавява от представител на ХДС, само че в случай че християндемократите не бяха създали този жест, договарянията биха се озовали в задънена улица.

Меркел беше безапелационна, че вижда Мартин Шулц като министър в бъдещия кабинет, макар решението му да се откаже от оферти му пост на външен министър.

Според изследване на социологическия институт Civey, към 60 на 100 от социалдемократите считат да поддържат основаването на " огромна коалиция ". /newws.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР