Федералният канцлер Ангела Меркел е в добро здраве и е

...
Федералният канцлер Ангела Меркел е в добро здраве и е
Коментари Харесай

Меркел е в добро здраве и е готова да довърши мандата си, каза началникът на кабинета й

Федералният канцлер Ангела Меркел е в положително здраве и е подготвена да изкара целия си мандат до 2021 година в коалиция със социалдемократите, сподели началникът на кабинета ѝ пред Ройтерс.

Меркел, която през вчерашния ден навърши 65 години и е канцлер от 2005 година, в последните седмици получи няколко пристъпа на трептене на публични събития. Това подхрани спекулациите за здравословното ѝ положение, въпреки тя да упорства, че е добре.

В телевизионно изявление нощес началникът на кабинета ѝ Хелге Браун акцентира на това, че Меркел се е кандидатирала за четвърти мандат с желанието да го приключи. " Тя е в положително здраве ", сподели Браун и добави, че Меркел, " несъмнено ", е във форма да изкара цялостен мандат до федералните избори през октомври 2021 година

Четвъртият мандат на Меркел е белязан и от въпроси дали Германската социалдемократическа партия ще излезе от ръководещата коалиция, защото доста от партийните членове упорстват да я напусне. Напускането може да бъде ускорено и от идните през есента избори в три федерални провинции.

Допитванията демонстрират, че и този път социалдемократите ще се показват едва, откакто на изборите за Европейски парламент реализираха най-лошия си резултат след войната, а председателката на ГСДП подаде оставка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР