Федералният апелативен съд на Втори съдебен окръг забрани на американския

...
Федералният апелативен съд на Втори съдебен окръг забрани на американския
Коментари Харесай

И на втора инстанция съдът в САЩ забрани на Тръмп да блокира несъгласни с него в Twitter

Федералният апелативен съд на Втори правосъден окръг забрани на американския президент Доналд Тръмп да блокира критици в Twitter, съобщи Reuters.
Според решението Тръмп не може да стопира рецензии по собствен адрес поради Първата корекция на американската конституция. Причината е, че профилът му в Twitter де факто е обществена платформа, а не е негово частно онлайн местенце. А профилът се смята за подобен, тъй като Тръмп го употребява за публични цели.
Днешното решение удостоверява решението на федерален областен съд в Манхатън от май 2018 година Тогава министерството на правораздаването назова присъдата " фундаментално неразбирателство ", като изясни, че Тръмп употребява Twitter, с цел да популяризира своите възгледи, а не като платформа за обществена полемика.
До момента Тръмп, Белият дом и Twitter не са коментирали новото решение. Сега, в профила си в Twitter американският президент се занимава още веднъж с обичаната му тематика - по какъв начин против него непрекъснато има акции, целящите да го дискредитират - несъмнено, с подправени вести, съгласно него.
Профилът на Тръмп в Twitter се следва от 61,8 млн. души.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР