Федералните прокурори повдигнаха данъчни обвинения срещу Хънтър Байдън - второ

...
Федералните прокурори повдигнаха данъчни обвинения срещу Хънтър Байдън - второ
Коментари Харесай

Синът на Байдън е обвинен в тежки данъчни престъпления

Федералните прокурори повдигнаха данъчни обвинявания против Хънтър Байдън - второ наказателно дело против сина на президента на Съединени американски щати.

В обвинителния акт се твърди, че той " е взел участие в четиригодишна скица за неплащане на най-малко 1,4 млн. $ самоначислени федерални налози, които е дължал за данъчните години от 2016 до 2019 година ". Деветте обвинявания включват неподаване и неплащане на налози, подаване на подправена данъчна декларация и укриване на налози. 53-годишният наследник на президента Джо Байдън към този момент пледира почтен по делото за нелегално владение на оръжие. Белият дом не разяснява новите обвинявания в четвъртък вечерта.

Специалният консултант на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати Дейвид Вайс проверява хипотетичното незаконно държание на Хънтър Байдън от 2019 година насам. Федералните прокурори настояват, че Хънтър Байдън " е харчил милиони долари за ексцентричен метод на живот, вместо да заплаща налозите си ". Прокурорите настояват, че Хънтър Байдън вместо това е харчил парите си за " опиати, конвой и приятелки, първокласни хотели и парцели чартърен, екзотични коли, облекла и други предмети от персонален темперамент, в резюме, за всичко друго, само че не и за налозите си ".

В обвинителния акт се споделя, че синът на президента " самостоятелно е получил повече от 7 млн. $ общ брутен приход " сред 2016 година и средата на октомври 2020 година, само че " съзнателно не е платил в точния момент налозите си за 2016, 2017, 2018 и 2019 година, макар че е имал достъп до средства, с които да заплати някои или всички тези налози “.

Твърди се, че Хънтър Байдън постоянно е отчитал персонални разноски като служебни, като да вземем за пример наем на Lamborghini, което е карал, когато се е преместил в Калифорния през април 2018 година В един от случаите обвиненият не отбелязал като персонален разход заплащане по Venmo в размер на 1500 USD през август 2018 година Въпреки че заплащането е разказано като " произведение на изкуството ", прокурорите настояват, че то е било за екзотична танцьорка в стриптийз клуб, която " не му е продавала никакви творби на изкуството ", се споделя в правосъдните документи.

Обвиняемият също по този начин е употребявал бизнес кредитната си линия, с цел да заплати наема на щерка си в Ню Йорк - към 19 535 $, и да извърши заплащания към онлайн нецензурен уеб страница - към 27 316 $. Хънтър Байдън е декларирал, че през 2018 година е имал доста служебни пътувания, макар че не е имал такива, се споделя в обвинителния акт. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР