Федералните и местните власти в САЩ се опитват да намерят

...
Федералните и местните власти в САЩ се опитват да намерят
Коментари Харесай

Деца мигранти изчезват в Тексас

Федералните и локалните управляващи в Съединени американски щати се пробват да намерят близо дузина непридружавани деца мигранти, откакто полицията в Хюстън изрази угриженост по отношение на наблюдаваща се наклонност за деца мигранти, които биват обявявани за изчезнали в най-големия град в щата Тексас, пишат Кристина Кук, Мика Роузенбърг и Тед Хенсън за.

Случаите акцентират провокациите пред администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, която е изправена пред рекорден брой малолетни и малолетни деца, идващи сами на югозападната граница.

По-рано това лято полицейски детектив от Хюстън сигнализира Министерство на здравеопазването и обществената политика на Съединени американски щати (HHS) откакто откри измамлив модел на държание на деца, които изчезват от домовете на техни попечители в Съединени американски щати.

HHS е федералната организация, която управлява попечителството и освобождението на деца, откакто са пресекли границата сред Съединени американски щати и Мексико без родител или легален аставник.

В необикновена стъпка през месец август службата за бежанците на HHS е направила незабавен контролен обзор на освобождението на непридружени деца на попечители, в региона на Хюстън, излиза наяве от имейл, забелязан от Ройтерс.

Агенцията е открила, че от края на предходната година 57 деца мигранти без компаньон са били оповестени за изчезнали в Хюстън, споделиха с Ройтерс чиновник на HHS и два спомагателни източника, осведомени със обстановката. В тази цифра влизат девет деца, които са избягали от приютите на HHS в региона на Хюстън, сподели служителят.

Към 26 август за 46 от тях е било потвърдено, че са в сигурност. Засега управляващите споделят, че не са разкрили доказателства за трафик за полова или трудова активност.

Някои от изчезналите деца, които са открити, към този момент са на 18 или повече години. Малцина са напуснали домовете на родственици, настоящи като спонсори, с цел да се причислят към родители, които са били в Съединените щати, сподели служителят, като добави, че броят на случаите, които се преглеждат, е дребен спрямо общия размер на освобождаванията в региона.

Окръг Харис, Тексас, където се намира Хюстън, е дестинация номер едно за освобождение на непридружени малолетни, като сред октомври 2021 година (началото на тази фискална година) и юни 2022 година са освободени повече от 6300 деца мигранти.

Повече от 200 хиляди малолетни мигранти, които не са от Мексико и не могат да бъдат върнати на границата, са били хванати да пресичат границата сами, откогато президентът Джо Байдън встъпи в служба през януари 2021 година

В началото на президентството на Байдън повишаването на броя на непридружени малолетни, преминаващи браздата, претрупа граничните патрули. В резултат на това децата трябваше да останат в препълнени центрове над законовия предел от 72 часа.

Служители на администрацията на Байдън започнаха стъпки за разширение на незабавните приюти и улеснението на освобождението на деца под настойничество, нормално на родители или родственици в Съединените щати, като в това време се стремят да подсигуряват, че те не се изпращат в домове, където могат да бъдат изправени пред заплаха или малтретиране.

В някои случаи – към 15% от всички освобождавания от началото на фискалната 2022 година до момента,  децата се предават на по-далечни родственици или несвързани възрастни, които са били тествани от службите, демонстрират данните на HHS.

Служител от офиса на генералния контрольор на HHS споделя, че в никакъв случай не е виждал толкоз огромен брой непридружени деца, оповестени за изчезнали в една област, само че акцентира, че не е ясно дали наклонността е нова или неотдавна разкрита от полицейското ръководство на Хюстън.

Полицейското ръководство на града е декларирало пред Ройтерс, че „ сега организира следствие на известия за изчезнали непридружени малолетни “, само че е отказало да отговори на спомагателни въпроси.

Марио Бруцоне, старши политически консултант в Комисията за бежанците дами, който се застъпва за непридружени деца, сподели, че в някои случаи връзките с попечителите могат да се влошат в доста къс интервал след събирането им с децата.

Децата може да влизат в спорове и да бягат заради контузия, претърпяна в родните им страни или на път за Съединените щати, сподели той.

„ Тук има същинско напрежение във връзка с това по какъв начин действаме при освобожденията “, сподели Бруцоне. „ От съображения за благосъстоянието на децата желаеме да сме сигурни, че те могат да стигнат до домовете си допустимо най-бързо, като в същото време правим нужния скрининг, с цел да подсигуряваме, че домовете, в които отиват, са безвредни и постоянни “, добави той.

По време на прегледа на случаите в региона на Хюстън HHS откри, че десетки деца са били освободени на сходни адреси, което може да бъде червен байрак за вероятен трафик, споделя чиновник на HHS и различен източник. Служителят на HHS съобщи, че организацията е открила, че адресите са в жилищни комплекси, където живеят доста фамилии на мигранти и не са основна причина за безпокойствие.

По думите на служителя към 60 случая на освобождение са били предмет на спомагателен обзор, като от тях 53 са били утвърдени към 26 август.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР