Федерални следователи са обискирали офис и частен апартамент в Ню

...
Федерални следователи са обискирали офис и частен апартамент в Ню
Коментари Харесай

Претърсиха имоти на Руди Джулиани заради съмнения за лобизъм

Федерални следователи са обискирали офис и частен апартамент в Ню Йорк, принадлежащи на Руди Джулиани, някогашен кмет на града и персонален юрист на Доналд Тръмп.

Властите ревизират дали Джулиани е лобирал пред администрацията на Тръмп от името на украински чиновници и олигарси през 2019 година, които в същия миг са му помагали да търси компрометиращи факти, свързани със противниците на Тръмп, съобщи „ Гардиън “.

Следователите са иззели някои електронни устройства от вкъщи на някогашния кмет в първокласния квартал „ Ъпър Ийст Сайт “, както и от адвокатската му адвокатска фирма на Парк Авеню.

Адвокатът на Джулиани, Робърт Кастело, твърди, че клиентът му е сътрудничил на прокурорите и е предложил да отговори на въпроси, които не включват „ поверителната “ му връзка с Тръмп.

Междувременно самият Джулиани разгласява, а по-късно изтри пост в Twitter, който гласеше, че ще даде повече информация за претърсването в следобедното си шоу по радио WABC през вчерашния ден. Когато то започва в 15:00 ч. обаче, Джулиани изобщо не се появи.

Политикът бе считан за легендарна фигура в Ню Йорк поради ролята си като прокурор, а по-късно и като кмет по време на терористичните офанзиви от 11 септември 2001 година. Репутацията му стартира да се утежнява в ерата на Тръмп заради близките му връзки с някогашния американски президент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР