Федерални агенти са видени в четвъртък да претърсват апартамент в

...
Федерални агенти са видени в четвъртък да претърсват апартамент в
Коментари Харесай

ФБР претърсва имоти в САЩ на руски олигарх, близък до Путин

Федерални сътрудници са видени в четвъртък да претърсват апартамент в многоетажна постройка в Манхатън и имение в Хамптън , за които управляващите настояват, че са свързани с съветски олигарх, чиято яхта неотдавна е иззета , съгласно източници, осведомени с въпроса, оповестява ЕнБиСи.

Разследващите от вътрешна сигурност и сътрудниците на ФБР, дружно с детективите от полицията в Ню Йорк, бяха видяни да носят кутии по време на претършуване на Duck Pond Lane в Саутхемптън, Ню Йорк и Park Avenue в Манхатън. Документите демонстрират, че тези парцели са свързани със глобения съветски олигарх Виктор Векселберг , милиардер и непосредствен съдружник на президента Владимир Путин, който оглавява основаната в Москва Renova Group, конгломерат с ползи в металургията, минната и софтуерната промишленост.

Претърсване е в ход и в парцел на остров Фишър в Маями, който съгласно управляващите е обвързван с Векселберг, съгласно източници, осведомени с въпроса.
 Екип на ФБР ще проверява хакерската атака в Черна гора
Екип на ФБР ще проверява хакерската атака в Черна гора

Все още черногорските управляващи не разполагат с безапелационни доказателства за присъединяване на Русия в киберпрестъплението

Конфискуването от Съединени американски щати на суперяхтата на Векселберг на стойност 900 милиона $ при започване на април бележи първата част от новоналожените западни наказания, ориентирани към активи на съветски елити в отговор на нашествието на Кремъл в Украйна. Векселберг е един от многото съветски олигарси, които са изправени пред наказания от началото на войната .

В допълнение към глобите, Векселберг е обект на следствие на Министерството на правораздаването по обвинявания в банкови измами

Всички активи на Векселберг в Съединените щати са замразени и на американските компании е неразрешено да вършат бизнес с него и неговите предприятия. Роденият в Украйна предприемач натрупа благосъстоянието си, като влага в алуминиевата и петролната индустрия в постсъветската епоха.

Векселберг от дълго време има връзки със Съединени американски щати, в това число зелена карта, която в миналото е имал и домове в Ню Йорк и Кънектикът. Той също е разпитван и в следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Разследванията на вътрешната сигурност и ФБР потвърдиха, че техните сътрудници са били на тези места, само че отхвърлиха спомагателен коментар. Министерството на правораздаването и полицията на Ню Йорк отхвърлиха неотложен коментар.
 ФБР: Вероятно Тръмп е съхранявал непозволено секретни документи
ФБР: Вероятно Тръмп е съхранявал непозволено секретни документи

Разследването против експрезидента е разкрило нередности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР