Федерални агенти арестуваха още един от нападателите срещу Капитолия, чиито

...
Федерални агенти арестуваха още един от нападателите срещу Капитолия, чиито
Коментари Харесай

Още една знаменитост от социалните мрежи се предаде след атаката срещу Капитолия

Федерални сътрудници арестуваха още един от нападателите против Капитолия, чиито лица обиколиха медиите в целия свят - мъжа с бизонските рога и кожа на главата, съобщи Ройтерс. Срещу десетина души са повдигнати обвинявания след щурма против постройката на Конгреса. ФБР прикани обществото да помогне за идентифицирането на участниците в безредиците.

Вчера стана ясно, че е задържан Адам Джонсън от Флорида. Мъжът бе сниман да изнася председателската катедра от Камарата на представителите. 36-годишният Джонсън бързо бе разпознат в обществените мрежи, а в. " Брадънтън хералд " заяви, че той е от град Париш, на към 40 км южно от Тампа.

Днес стана ясно, че другата " звезда " - Джейкъб Антъни Чансли, прочут като Джейк Анджели, който се озова на челно място в медиите и обществените мрежи с кожената си шапка с рога, боядисано лице, гол до кръста и размахващ двуметрово копие със знамето на Съединени американски щати, се е предал самичък в полицията. Той е упрекнат за нелегално навлизане и демонстрация на принуждение в Капитолия, прецизира Франс прес, базирайки се на министерството на правораздаването.

Родом от Аризона, този трийсетинагодишен мъж е забелязван нееднократно на демонстрациите в поддръжка на Тръмп във Финикс през последните месеци, на които всякога е с фамозната си шапка.

Той се показва за " цифров боец на КюАнон " (QAnon), придвижването на последователи на тайни теории, за което Доналд Тръмп е воин и което преглежда щурма на Капитолия в сряда като успех.

Агенция Франс Прес разкри, че има и трети задържан - Дерек Еванс, член на щатския парламент в Западна Вирджиния, който се беше снимал по какъв начин нахлува със мощ в Конгреса с крясъци " Дерек Еванс е в Капитолия! ". Той е арестуван през вчерашния ден в дома си и през днешния ден е упрекнат в нелегално навлизане и демонстрация на принуждение.

Сред лицата с повдигнати обвинявания, са мъж, който имал 11 коктейла молотов в колата си, паркирана покрай Конгреса, различен, който нападнал с юмруци служител на реда от Капитолия и трети човек, влезнал с огнестрелно оръжие в региона на Конгреса.

Вчера полицията заяви за ареста на Ричард Барнет, който беше фотографиран с крайник на бюрото на демократката Нанси Пелоси. Днес председателката на Камарата на представителите упрекна поддръжниците на президента Доналд Тръмп, щурмували Капитолия, че са избрали принадлежността си към бялата раса вместо демокрацията.

На онлайн среща със свои гласоподаватели от Сан Франциско демократката насочи рецензии против най-вече белите поддръжници на Тръмп, щурмували Конгреса по време на съвещанието за одобряване на успеха на новоизбрания президент Джо Байдън.

" За света беше признание да види, че в нашата страна водена от този президент, за момента, има хора, които са избрали принадлежността си към бялата раса пред демокрацията ", съобщи Пелоси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР