Федералната търговска комисия обмисля наказание за компаниятаЗаради нарушения на неприкосновеността

...
Федералната търговска комисия обмисля наказание за компаниятаЗаради нарушения на неприкосновеността
Коментари Харесай

Пропуски в сигурността грозят Facebook с рекордна глоба

Федералната комерсиална комисия обмисля наказване за компанията

Заради нарушавания на неприкосновеността на персоналния живот, Фейсбук е застрашена от рекордно огромна санкция (източник: CC0 Public Domain)

Фейсбук може би ще би трябвало да заплати най-голямата санкция, налагана в миналото от Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати за нарушавания на неприкосновеността на персоналния живот, засягащи информация та на нейните 2,2 милиарда консуматори.

Комисията обмисля да наложи на Фейсбук с наказване, което ще надвиши предходния връх от 22,5 милиона $, наложено на Гугъл през 2012 година за заобикаляне на контрола за дискретност в браузъра Safari на Apple, съгласно „ Вашингтон пост “.
още по тематиката
Статията, оповестена в петък, цитира трима неназовани източници, „ осведомени с полемиките “. Засега и комисията, и Фейсбук не разясняват тематиката публично.

Анализаторите пък припомнят, че откогато избухна абсурдът с Cambridge Analytica – обработвала данните на над 87 милиона Фейсбук консуматори без тяхното единодушие, обществената мрежа продължава да се тресе от проблеми със отбраната на неприкосновеността на потребителите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР