Федералната търговска комисия на САЩ (ФТК) започна разследване на производителя

...
Федералната търговска комисия на САЩ (ФТК) започна разследване на производителя
Коментари Харесай

Федералната търговска комисия на САЩ разследва ChatGPT

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (ФТК) стартира следствие на производителя на ChatGPT по отношение на евентуалните вреди на технологията, заяви " Ню Йорк Таймс ".


Тази седмица комисията изпрати писмо до OpenAI, която сътвори ChatGPT, по отношение на евентуалните вреди от чатбота и практиките за сигурност на компанията.

Сам Олтман, съосновател на OpenAI, свидетелства в Конгреса през май и съобщи, че кани отговороните за законодателството за изкуствен интелект да следят бързо разрастващата се промишленост.

ФТК стартира следствие за това дали чатботът е навредил на потребителите посредством събирането на данни и публикуването на погрешна информация за хората.

В писмо от 20 страници, изпратено до компанията от Сан Франциско тази седмица, комисията оповестява, че изследва и практиките за сигурност на OpenAI. В писмото си ФТК задава на компанията десетки въпроси, в това число по какъв начин стартъпът образова своите модели на изкуствен интелект и по какъв начин третира персоналните данни.

В настояването за информация, което се смята за тип административна призовка, се изискват също по този начин свидетелски показания от OpenAI по отношение на всички тъжби, които е получила от обществеността, описи на правосъдните каузи, в които взе участие, и детайлности за приключването на данни, което компанията разкри през март 2023 година По това време стана ясно, че компанията е разкрила чат историята на потребителите и данните за заплащанията.

Комисията приканва за изложение на метода, по който OpenAI тества, поправя и манипулира своите логаритми, изключително с цел да дава разнообразни отговори или да реагира на опасности, в това число на разнообразни езици. В настояването се изисква също по този начин компанията да изясни всички стъпки, които е подхванала за справяне със случаите на " илюзия " - термин от промишлеността, описващ резултатите, при които изкуственият разсъдък генерира погрешна информация. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР