Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) е одобрила рекордна санкция

...
Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) е одобрила рекордна санкция
Коментари Харесай

Facebook се споразумя с Федералната комисия в САЩ за...

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) е одобрила рекордна глоба от 5 милиарда $, която ще бъде наложена на Фейсбук поради съществени пропуски в отбраната на персоналните и потребителски данни и нарушение на тяхната цялост. Представители на организацията и на компанията са постигнали съглашение за размера на санкцията и последващите регулации върху обществената мрежа. Пълният текст на съглашението е бил утвърден и гласувана от комисията към Сената в края на предходната седмица.

Разследването против обществената мрежа беше провокирано от разкрития предходната година, че Кеймбридж Аналитик непозволено е получила от Фейсбук персоналната информация за 87 милиона консуматори на платформата. От компанията на Марк Зукърбърг са признали също, че обратно във времето са предоставяли на софтуерни компании като Amazon и Yahoo за задачите на техни изследвания на потребителски настройки както в Съединени американски щати, по този начин и по света.

Рекордната глоба едва ли ще разклати съществено акциите и финансовта стабилноста на компанията, която единствено през 2018 година има над 56 милиарда $ доходи. По-рано тази година от Фейсбук обявиха, че ще отделят близо 3 ​милиарда $ извънсъдебни съглашения, свързани с хилядите каузи заведени против компанията за нерегламентирано прилагане и даване на персонални данни на трети лица.

Очаква се съглашението сред Федералната комерсиална комисия и компанията да включва специфична уговорка с планувани ограничавания за това по какъв начин Фейсбук може да управлява данните на своите консуматори. Споразумението обаче, към момента би трябвало да бъде утвърдено и от Министерството на правораздаването в Съединени американски щати, преди то да бъде финализирано, като това се чака да стане най-рано през септември.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР