Федералната служба за сигурност на Руската федерация (ФСБ) съобщи, че

...
Федералната служба за сигурност на Руската федерация (ФСБ) съобщи, че
Коментари Харесай

Над 260 хиляди мъже са избягали от мобилизацията в Русия

Федералната работа за сигурност на Руската федерация (ФСБ) заяви, че 261 000 мъже са напуснали Русия след оповестяването на " частична " готовност. Това заяви източник от президентската администрация (AП) пред " Новая газета. Европа ".

Още в сряда, когато са почнали да постъпват данни от силите за сигурност за броя на мъжете, които напущат Русия, в президентската администрация са почнали полемики за затваряне на границите за мъже на „ военна възраст “. В последната информация на ФСБ от 25 септември попада цифрата 261 хиляди, което е броят на напусналите страната от сряда до събота, цитира dnes.bg.

Източникът на " Новая газета. Европа " в президентската администрация се съмнява в достоверността на данните на ФСБ, защото до момента граничната работа на ФСБ " не е е работила толкоз бързо ". През пролетта службите повече са разчитали на данните, получени от клетките на мобилните оператори, които, обаче, идват със забавяне.

Въпреки това, споделя източникът, „ атмосферата в администрацията на президента е такава, че силите за сигурност и Министерството на защитата ще съумеят да убедят Путин да затвори границите, преди да е станало късно.

Изданието отбелязва, че ръководителите в президентската администрация нямат срещи с президента за втората половина на септември. „ В началото на месеца се срещаха няколко пъти седмично “. – изяснява събеседникът на „ Новая газета. Европа “, разяснявайки известията на журналистката Фарида Рустамова. Ден по-рано тя, базирайки се на три източника, описа, че след оповестяването на мобилизацията Владимир Путин е отишъл на отмора във Валдай за една седмица.

В администрацията на президента към момента не са виждали плана за декрет на президента за затваряне на границата, само че по информация в съветските медии се чака рестриктивните мерки да влязат в действие още в сряда. Междувременно към този момент са известни минимум пет случая със прекъсване по границите на жители, които не са били мобилизирани, само че дават отговор на критериите за готовност. На Граничен контролно-пропусквателен пункт им било обявено, че имат възбрана за овакантяване на страната на съображение решение на военното окръжие.

Първото, въпреки и импровизирано известие за към този момент съществуващи ограничавания за овакантяване на страната пристигна от брифинг на военния комисар на Ростовка област Игор Егоров, който сподели, че възбрана за пътувания в чужбина няма, само че който желае да пътува, първо би трябвало да получи позволение от военното окръжие.

Днес също стана известно, че някои жители, които попадат под критериите за „ частична “ готовност и се пробват да изоставен Русия, са почнали да издават уведомления на границите, съгласно които им е неразрешено да напущат въз основа на решение на военния комисариат. Вече са регистрирани най-малко пет сходни случая.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР