Федералната служба за сигурност на Руската федерация (ФСБ) предотврати масови

...
Федералната служба за сигурност на Руската федерация (ФСБ) предотврати масови
Коментари Харесай

Руската служба за сигурност задържа 13 души, подготвяли масови убийства

Федералната работа за сигурност на Руската федерация (ФСБ) предотврати всеобщи убийства в няколко района и 13 души бяха арестувани, съобщи РИА Новости.
Те подготвяли закононарушения в просветителни институции, здания на силови структури и просто многолюдни места, се споделя в прессъобщение на службата за сигурност.
„ В същото време 11 от тях са били членове на затворена интернет общественост в една от обществените мрежи “, се споделя в известието.
Една от плануваните офанзиви трябвало да се случи на 1 септември в учебно заведение.
Престъпните проекти на арестуваните се удостоверяват от персоналните им дневници и информация в електронни устройства. Открити са указания за разработване на запалителни и взривни устройства, схеми за набези, четири подготвени самоделни бомби, съставни елементи за сглобяването им, както и ловни, травматични и студени оръжия, съхранявани непозволено.
ФСБ не оповестява за претекстовете на арестуваните. Не е известно дали са били част от групи, популяризиращи всеобщи убийства в учебните заведения. Възрастта им също не се оповестява.
През 2020 година чиновниците по сигурността са предотвратили няколко въоръжени офанзиви против просветителни институции. Всички арестувани са на възраст под 20 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР