Федералната служба за сигурност на Русия съобщи за ликвидиран терорист

...
Федералната служба за сигурност на Русия съобщи за ликвидиран терорист
Коментари Харесай

В Русия е предотвратен терористичен акт на Ислямска държава

Федералната работа за сигурност на Русия заяви за премахнат терорист от Ислямска страна, подготвял нахлуване в Саратов.

При задържането той е оказал въоръжена опозиция и е бил обезвреден от спецчастите, се показва в прессъобщението, представено от съветските организации. Заловен е в гараж на жилищна кооперация, оборудван като лаборатория за синтезиране на взривни субстанции, открити са всички нужни материали за самоделни взривни устройства.

Иззети са огнестрелни оръжия и муниции, подготвени самоделки и съставни елементи за правенето им. Терористът е възнамерявал нахлуване тук-там, където всеобщо се събират хора. Той е положил клетва пред главатарите на Ислямска страна и е работил по техни инструкции. При интервенцията не са потърпевши бойци от съветските спецчасти, нито жители.

Преди към седмица Съветът за сигурност на Русия разгласи, че терористите от Ислямска страна повече не приканват поддръжниците на групировката да пътуват за Сирия и Ирак за присъединяване в бойни дейности, напомня Интерфакс.
„ Ако преди призоваваха за присъединение към частите на групировката в Ирак и Сирия, те в този момент им предлагат да остават в страните, където обитават, за продължение на джихада “, показва зам.-секретарят на Съвета за сигурност Юрий Коков на конференцията в Уфа.

Според него по света пораства броят на „ спящите “ терористични групировки, което слага под опасност страните, включително и тези от Европейски Съюз. „ Още при започване на годината се направиха терористични набези в Холандия, Норвегия, Испания и Франция. Това удостоверява сериозността на предходните изказвания на водачите на групировките за плануваните и идни набези в Европа “, разяснява Коков.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР