Федералната служба за сигурност на Русия е станала жертва на

...
Федералната служба за сигурност на Русия е станала жертва на
Коментари Харесай

„Форбс”: Хакери удариха Русия

Федералната работа за сигурност на Русия е станала жертва на хакерска атака, оповестяват „ Форбс” и съветската редакция на БиБиСи.

Според информация на двете медии хакер е откраднал 7.5 терабайта данни от огромен подизпълнител на съветското контраразузнаване.

Изтеклата информация разкрива детайлности за някои специфични планове на съветската работа за сигурност като разработки за добиване на данни от обществените мрежи, в това число „ Фейсбук” и „ Линкдин”, следене на хора, употребяващи анонимния браузър TOR и разделянето на интернета, употребен то държавните институции от този на международната мрежа.

На 13 юли хакери от групата 0v1ru$ са разгласили на уеб страницата на компанията SyTech детайлности за изтеклите данни. SyTech са огромен подизпълнител за цифрови планове на Федералната работа за сигурност на Русия и точно от компанията са изтекли въпросните файлове.

Хакерите проникнали в сървъра на обслужващата службите ИТ компания. Вместо автограф оставили усмихнато лице на началната страница на компанията. Емотикомът е известен измежду съветските консуматори и значи „ тролване ".

0v1ru$ са предали данните на хакерската група „ Дигитъл революшън”, които са ги разгласили и разпратили до разнообразни медии.

ФСБ (Федералната работа по безопасност) е правоприемник на руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и се грижи за контраразузнаването на Русия, само че с изключение на на територията на страната, реализира и огромни интервенции по наблюдаване и събиране на информация в чужбина, отбелязва „ Форбс”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР