Федералната служба за сигурност на Русия е станала жертва на

...
Федералната служба за сигурност на Русия е станала жертва на
Коментари Харесай

„Форбс”: Огромен теч на данни от руската служба за сигурност след кибератака

Федералната работа за сигурност на Русия е станала жертва на хакерска атака, оповестяват „ Форбс” и съветската редакция на БиБиСи.

Според информация на двете медии хакер е откраднал 7.5 терабайта данни от огромен подизпълнител на съветското контраразузнаване.
„ Майкрософт ” предизвести за съветски хакерски офанзиви в Съединени американски щати Русия дефинира известията като „ измислици ”
Изтеклата информация разкрива детайлности за някои специфични планове на съветската работа за сигурност като разработки за добиване на данни от обществените мрежи, в това число „ Фейсбук” и „ Линктин”, следене на хора, употребяващи анонимния браузър TOR и разделянето на интернета, употребен то държавните институции от този на международната мрежа.

На 13 юли хакери от групата 0v1ru$ са разгласили на уеб страницата на компанията SyTech детайлности за изтеклите данни. SyTech са огромен подизпълнител за цифрови планове на Федералната работа за сигурност на Русия и точно от компанията са изтекли въпросните файлове.
Над 20 000 души в центъра на Москва желаеха свободни локални избори Опозицията насочи апел за демонстрацията откакто управляващите отхвърлиха регистрация на към 60 претенденти за изборите на градски парламент на Москва
0v1ru$ са предали данните на хакерската група „ Дигитъл революшън”, които са ги разгласили.

ФСБ (Федералната работа по безопасност) е правоприемник на руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и се грижи за контраразузнаването на Русия, само че с изключение на на територията на страната, реализира и огромни интервенции по наблюдаване и събиране на информация в чужбина, отбелязва „ Форбс”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР