Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съобщи днес за

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съобщи днес за
Коментари Харесай

Русия задържала двама украинци, влезли като бежанци

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия заяви през днешния ден за задържането на двама украинци по обвинявания в агитация и терористична активност , осведоми Руската работа на Би Би Си.

Ведомството твърди, че е задържало сътрудник на Службата за сигурност на Украйна в Московска област, който също е бил вербуван и изпратен в Русия от специфичните служби на Полша и Латвия.

Според ФСБ той е бил изпратен в Русия " под прикритието на емигрант " от Латвия в края на ноември 2022 година, с цел да прави терористична активност. Мъжът " е бил вербуван от чиновници на СБУ в град Бидгошч в Полша с директното присъединяване на полските специфични служби, а неговата инспекция и подготовка преди изпращането му в Русия е осъществена в Рига взаимно със специфичните служби на Република Латвия. "

Той е упрекнат, че " по заповед на куратора от СБУ през нощта е запалил два шкафа за сигнализация, концентрация и автоматизирано блокиране на Московската железница ".
 ФСБ: Убихме украински саботьори в Брянска област
ФСБ: Убихме украински саботьори в Брянска област

Мерки за сигурност

По-рано ФСБ заяви за задържането на украински войник ​​от полка " Азов " в Ростов на Дон. Тогава бе обявено, че мъжът е " пропагандирал идеологията на своята част измежду ростовската юноша ". ФСБ твърди, че той също е пристигнал в Русия под прикритието на емигрант и се е опитал да се легализира.

Според Руската работа на Би Би Си няколко милиона бежанци от Украйна са пристигнали в Русия от началото на войната. Преди да влязат в страната, те са принудени да преминат през " дестилация " - по този начин управляващите се пробват да разпознават хипотетични сътрудници на непознати разследващи служби и хора, които са просто ненадеждни от тяхна позиция.
 Медведев заприказва за смъртни присъди
Медведев заприказва за смъртни присъди

Той заплаши " диверсантите "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР