Федералната прокуратура на Германия и Федералното управление на криминалната полиция

...
Федералната прокуратура на Германия и Федералното управление на криминалната полиция
Коментари Харесай

И Германия започна разследване срещу Петров и Боширов

Федералната прокуратура на Германия и Федералното ръководство на престъпната полиция на страната проверяват чиновниците на съветското военно разузнаване ГРУ Александър Петров и Руслан Боширов, свързани с покушението против Сергей и Юлия Скрипал, заяви изданието " Spiegel Online ".

Според получената от публицистите информация, двамата сътрудници на ГРУ през 2014 година са обитавали три дни в Германия , като са отседнали в региона на Франкфурт на Майн.
 Съединени американски щати, Франция, Германия и Канада поддържаха Англия против Русия за Скрипал
Съединени американски щати, Франция, Германия и Канада поддържаха Англия против Русия за Скрипал

Съвместна акция на Запада против Русия

Освен това " Spiegel Online " и проверяващата платформа " Bellingcat " считат, че командирът на секретното отделение на ГРУ, обозначавано като 29155, евентуално също е имал контакти в Германия . Както беше разкрито през последните дни, това отделение е обвързвано с покушението против Скрипал и с набези против други съперници на Кремъл цяла Европа.

Германските проверяващи органи ревизират данни за връзката на съветските и чеченските служби с убийството на някогашния чеченски полеви пълководец Зелимхан Хангошвили, убит на 23 август в Берлин. Убиецът беше арестуван. Оказа се, че мъжът е съветски паспорт на името на Вадим Соколов. На 3 декември проверяващата група " The Insider " заяви, че Вадим Соколов в реалност е 54-годишният Вадим Красиков, който Русия разгласи за търсене посредством Интерпол през 2014 година На 6 декември " The Insider " разгласява втората част от следствието за Красиков. Посочва се, че той е служил специфичното звено на ФСБ " Вимпел " и дружно с други двама членове на звеното е взел участие най-малко в още две поръчкови убийства - в Москва и в Костомукша.
 Заподозрените за случая „ Скрипал” били арестувани в Холандия по-рано тази година
Заподозрените за случая „ Скрипал ” били арестувани в Холандия по-рано тази година

Александър Петров и Руслан Боширов са били арестувани в Холандия по-рано тази година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР