Федералната мрежова агенция на Германия отказа на компанията Nord Stream

...
Федералната мрежова агенция на Германия отказа на компанията Nord Stream
Коментари Харесай

Германия не иска да извади Северен поток 2 от Европейската газова директива

Федералната мрежова организация на Германия отхвърли на компанията Nord Stream 2 AG да извади плана за газопровод " Северен поток 2 " от условията на обновената Газова инструкция на Европейския съюз. Това написа водещият немски бизнес вестник " Ханделсблат " базирайки се на документ на регулатора, изпратен до участниците в процеса, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че за " Северен поток " има изключение - т.е. не всички правила на Третия енергиен поток важат за него.
В цитирания в този момент документ се споделя, че " Северен поток 2 " не извършва изискванията на закона за енергийното стопанство на Федерална Република Германия за освобождение от разпоредбите.
От Федералната мрежова организация обявиха за изданието, че страните в процеса би трябвало да изпратят до 8 май своите отговори и позиция до регулатора. След това той има намерение бързо за разгласи своето дефинитивно решение.
Газопроводът трябваше да бъде приключен до май 2019 година, с цел да не попада под действието на обновената Газова инструкция на Европейски Съюз. Nord Stream 2 AG твърди, че понятието " приключен газопровод " би трябвало да се преглежда по-широко, а освен от позиция на строително-техническия развой. От компанията считат, че би трябвало да се вземе поради събитието, че все още на встъпване в действие на новите правила към този момент са били направени милиарди вложения предвид на предходната правна рамка.
Германската организация отхвърля този мотив. Тя схваща под термина " привършване на плана " точно неговото строително и техническо довеждане докрай, за друго схващане не може да става и дума.
По данни на " Ханделсблат " участниците в процеса чакат, че Nord Stream 2 AG ще апелира решението на регулатора във Висшия съд в Дюселдорф. Но не е изключено той да препрати жалбата в Европейския съд, написа изданието.
Обновената Газова инструкция беше съгласувана в рекордно къси периоди при започване на предходната година. Същността на измененията – да се популяризира върху тръбопроводите, влизащи в морската икономическа зона на страните от Европейски Съюз, нормите на Третия енергиен пакет. Те задължават оператора да резервира до 50% от мощностите на газовите автомагистрали за превозването на горива от различни снабдители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР