Федералната комисия по телекомуникациите на САЩ (Federal Communications Commission, FCC)

...
Федералната комисия по телекомуникациите на САЩ (Federal Communications Commission, FCC)
Коментари Харесай

САЩ определиха официално Kaspersky за заплаха за националната сигурност на страната

Федералната комисия по телекомуникациите на Съединени американски щати (Federal Communications Commission, FCC) включи публично включи в листата на организации, застрашаващи националната сигурност и тази на жителите на Съединени американски щати компанията за компютърна сигурност и отбрана Kaspersky. Освен това, тук бяха включени и следващите две китайски компании China Telecom и China Mobile, предава Reuters.

Новината за включването на Kaspersky в листата на комисията идва на фона на продължаващия боен спор сред Русия и Украйна и налаганите от Запада наказания към компании и организации, свързани с ръководството в Москва.

Белият дом неведнъж през последните няколко години твърди, че Kaspersky е организация с близки връзки с Кремъл. От компанията отхвърлят каквито и да е връзки сред тях и службите на Руската федерация. Kaspersky поставиха старания да бъдат оневинени, прехвърляйки част от инфраструктурата си в Швейцария, откриването на кода на главните си стратегии и показва подготвеност за съдействие. Конкретни доказателства за съдействие сред разследващите служби на РФ и Kaspersky, към този момент не са предоставени. По-рано този месец компанията в полезрението на Федералната работа за осведомителна сигурност на Германия, които излязоха със съвет към локалния бизнес и организации да отстранен от мрежите си програмен продукт на Kaspersky. Както в този, по този начин и в сегашния случай, от съветската компания излязоха с публично изказване, в което декларират убеждението си, че са жертва на геополитически борби.

„Kaspersky има вяра, че днешното разширението на тези забрани за субсидирани от FCC организации е също толкоз несъстоятелно и идва в отговор на геополитическия климат, а не на подробна оценка над надеждността на продукктите и услугите на Kaspersky“, пишат от съветската компания.

Освен Kaspersky, информационната комисия на Съединени американски щати включи в забранителния си лист и две огромни китайски компании – China Telecom и China Mobile. Те са присъединени към към този момент включените в листата други китайски бизнеси, като Huawei, ZTE, Hytera, Hangzhou Hikvision Digital Technology Company и Dahua Technology Company.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР