Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) разреши на SpaceX

...
Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) разреши на SpaceX
Коментари Харесай

Регулаторните органи разрешиха на SpaceX да понижи височината на орбитата на сателитите Starlink

Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) позволи на SpaceX да реалокира 2814 от нейните Starlink спътници на по-ниска орбита, в сравнение с бе планувано в началото. Това решение значи отчасти проваляне за конкуренцията в региона на галактическия интернет. Това са най-вече фирмите Amazon и OneWeb, които показаха угриженост, че това може да докара до възникването на разстройства и да усили риска от сблъскването на спътниците на SpaceX с галактическите апарати на други оператори.

FCC реши, че спътниците от плана Starlink няма да основат основни разстройства и даде позволение височината на орбитите да бъде понижена. Сега SpaceX има право да понижи височината на орбитата на своите последващи 2814 спътника Starlink от 1500 км на към 550 км. Именно на тази височина има намерение да разположи своите спътници и Amazon. По-ниската орбита ще усъвършенства интернет връзката предлагана от спътниците на SpaceX и ще понижи латентността на сигнала.

Решението бе обещано, само че с редица условия. SpaceX би трябвало да координира своите дейности с другите оператори, с цел да не пречат сигналите на Starlink на другите. Компанията би трябвало да предоставя  доклад на FCC един път на всеки шест месеца за зародили проблеми в границите на този план. В тях би трябвало да са разказани всички евентуални сблъсквания и подхванатите маневри за тяхното отбягване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР