Федералната комисия по комуникации (FCC) на САЩ официално обяви китайските

...
Федералната комисия по комуникации (FCC) на САЩ официално обяви китайските
Коментари Харесай

САЩ официално обявиха Huawei и ZTE за заплаха за националната сигурност

Федералната комисия по връзки (FCC) на Съединени американски щати публично разгласи китайските телекомуникационни компании Huawei и ZTE за опасност за националната сигурност, съобщи Си Ен Би Си.

Това значи, че американските компании няма да могат да употребяват държавната стратегия за дотации в размер на 8,3 милиарда $, известна като Universal Service Fund, за покупки или поддържане на съоръжение и услуги на двете китайски компании.

Това решение формализира ноемврийския избор на FCC, с който регулатора дефинира двете компании като риск за националната сигурност.

Новото решение на Вашингтон съставлява следващия удар по Huawei и ZTE от акцията на Съединени американски щати против двата телекомуникационна колоса, продължаваща към този момент 18 месеца. Миналата година Huawei беше сложена в черния търговски лист на Съединени американски щати, а нова регулация от май има за цел да откъсне софтуерния колос от доставките на основни чипове.

Освен това администрацията на Доналд Тръмп се пробва да убеди други страни да блокират Huawei от стартирането на техните 5G мрежи. Държави като Австралия и Япония последваха образеца. Индия също се колебае по какъв начин да постъпи поради по-големите геополитически пробеми с Китай. Въпреки това страни като Англия подцениха настояванията на Съединени американски щати и подсигуряваха на Huawei лимитирана роля в 5G мрежата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР