Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) оповести, че ще започне

...
Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) оповести, че ще започне
Коментари Харесай

САЩ започват разследване на проблеми с двигателя на Boeing 777

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) оповести, че ще стартира в допълнение следствие на самолетите Boeing 777 след случая с полет на този модел на компанията United Airlines, който докара до спешно кацане на интернационалното летище в Денвър.

„ Въз основа на първичната информация стигнахме до заключението, че интервалът за инспекция би трябвало да бъде повишен за така наречен „ кухи лопатки на мотора ", които са неповторими за този модел мотор, употребявани само за самолети Boeing 777 ", се споделя в изказване на FAA.

В събота самолетът кацна в Денвър след проблем с десния мотора P&W4000, който аргументи единствено леки повреди на самолета, съгласно Националния съвет за сигурност на превоза в Съединени американски щати (NTSB).

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати издаде спешна инструкция за летателна валидност, призоваваща за " незабавни или засилени инспекции на самолети Boeing 777, оборудвани с избрани мотори Pratt & Whitney PW4000 ".

Американската самолетна компания United Airlines анулира полетите на своите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР